– Det er penger som kommer veldig godt med

Torsdag fikk Øksnes Leirsted overrakt en sjekk på 20.000 kroner fra Odd Fellow lokalt. – Det er penger som kommer veldig godt med i en oppstartsfase, sier styreleder Bengt Stian Nilsen.

Magnor Johansen (til venstre) og Aksel Arne Antonsen (til høyre) i Odd Fellow overrakte torsdag kveld en sjekk på 20.000 kroner til Øksnes Leirsted. Her ved styreleder Bengt Stian Nilsen (i midten).  

Øksnes

Leistedet hadde i fjor sitt første hele driftsår etter at Stiftelsen Øksnes Leirskoledrift la anlegget ut for salg i 2014, og Øksnes kommune endte med å kjøpe leirskolen.

Nå planlegges en ny sesong med innrykk av unger på Skogsøya, og gaven på 20.000 kroner fra Odd Fellow Sortland kom derfor som en skikkelig gladnyhet for leirskolen.


Fra neste år blir det drift av leirskole her

Selskapet vil i disse dager utlyse stillingen som daglig leder ved leirstedskolen.


– Dette er penger som kommer godt med, og som betyr mye i en oppstartsfase hvor vi jobber med å etablere gode aktiviteter for barn og unge i Vesterålen og Nordland. Mye av utstyret vi har er gammelt, og det er behov for å oppgradere og å kjøpe en del nytt, sier styreleder Bengt Stian Nilsen da sjekken ble overrakt på rådhuset i Øksnes torsdag kveld.

Dyrebare brukere

Odd Fellow-ordenen bidrar hvert år med midler til humanitært arbeid både sentralt og lokalt, og i år har et enstemmig styre på Sortland bestemt at den lokale potten skal gå til Øksnes og leirstedet på Skogsøya.


- Vi har sovet i timen

Øksnespolitikerne griper tak i salget av Øksnes leirsted.

 

– Det var ikke vanskelig å få dette godkjent i losjen. De fleste kommunene i Vesterålen er brukere av leirstedet, sier øksnesværing Magnor Johansen, som kom med forslaget.

– Også er det fremtida vår, nemlig ungene, som er brukere av dette stedet, legger Aksel Arne Antonsen til.

Pengene samler de inn ved loddsalg, kontingenter og ulike aktiviteter i losjen.

– At Odd Fellow med dette viser at de har tro på det arbeidet vi gjør for barn og unge i regionen, det betyr også mye, sier Nilsen.

Flere inn på eiersida

Øksnes kommune kjøpte leirstedet i 2014, men i høst har aktører som Fiskarkvinnelaget, Øksnes kystlag, Øksnes kirkelige fellesråd, Kristent fellesskap Vesterålen, Øksnes historielag, IL Morild og Vesterålen turlag kommet inn på eiersiden. Kommunen er fortsatt majoritetseier og sitter på over 60 prosent av aksjene.


Vil åpne for flere eiere

Formannskapet i Øksnes vil se på muligheter for samarbeid med andre aktører både på eier- og driftssiden av Øksnes leirsted.

 

Nilsen legger ikke skjul på at 2016 var et utfordrende driftsår for leirstedet.

– Kundegrunnlaget er lavere enn før. I perioden hvor det hersket usikkerhet rundt fremtida til leirstedet, så var det dessverre flere skoler som valgte å bruke andre. Nå prøver vi å skape et tilbud som skal lokke de tilbake. Disse pengene er i så måte et kjempebidrag, avslutter Nilsen.