- Vi hentet frem nordnorsk urkraft

Søndag formiddag møtte Øksil Kristiansand hjemme i Øksilhallen. Selv om kampen var jevn i starten, dro øksiljentene fra og vant til slutt en fullt fortjent 3-1 seier.

volley

Øksnes

- Jeg er utrolig stolt over det vi presterer i dag. Vi spiller en utrolig god kamp, sier en glad Øksil-kaptein, Marianne Steen Knudsen, etter kampen.

Godt angrepsspill

Selv om publikum nok hadde håpet på seier, var det neppe så mange som hadde regnet med at Øksil skulle slå serielederen med solide 3-1. Første sett var jevnt og endte med en knepen 25-23 seier til gjestene.

I andre settet fortsetter Øksil den gode trenden og stakk raskt i fra. Særlig satt angrepsspillet godt, der flere knallharde smasher suser ned på Kristiansandjentens banehalvdel. I tillegg gjør bortelaget flere personlige feil. Øksil vant til slutt settet med 25-20. Etter å ha vunnet tredje settet, dominerte vertene store deler av det fjerde settet. Lenge så det ut til at det skulle nærmest knuse bortelaget. Kristiansand hente seg pent inn og tok inn på ledelsen. Likevel var det ikke nok og Øksil vant til slutt 25-18.

Gode teknisk

Marianne Steen Knudsen trekker særlig frem laginnsatsen i kampen, som hun mener var en viktig faktor til at Øksil slo serieleder Kristiansand såpass suverent.

- Vi spillere for hverandre og kjemper om hver ball og hvert poeng. Vi hentet frem den nordnorske urkraften, sier hun.

Kapteinen synes også at de får det tekniske til å fungere i mye større grad enn de har gjort tidligere.

- I dag får vi grunnteknikken til å fungere. Men først og fremst handler seieren om vinnervilje. Vi gikk virkelig ned i kjelleren og måtte hive etter pusten, noe som betalte seg. Det var en herlig seier, slår Steen Knudsen fast.

- Jobber godt i forsvar

Renate Bjerreland på Kristiansand, er ikke fornøyd med det hun og lagvenninnene presterte i kampen.

- Vi begynner bra, men klarer ikke å holde toppnivået. Vi har et forholdsvis ungt og nytt sammensatt lag og er ikke helt samspilte, forteller hun.

Bjerreland synes derimot at Øksil leverte en solid kamp.

- De jobber bra i forsvar og gjør en veldig god kamp, slår hun fast.

Neste kamp for Øksil går av stabelen borte mot Tromsø.

Se intervju med Øksil-trener Hanne Steen lenger opp i saken.