Møter topp og bunn

I helga er Øksil i Trøndelag for å sanke poeng mot topp og bunn i førstedivisjon.

Øksil er inne i en god periode om dagen. Her mot Kristiansand i Øksneshallen tidligere i vinter.   Foto: Vidar Eliassen

Øksnes

Øksils førstedivisjonslag spiller to seriekamper i helga, først mot tabelltoer NTNUI i Stjørdalshallen lørdag, på søndag møter de tabelljumbo Lierne i Namdalen.


- Vi har blitt et mye bedre lag etter jul

BK Tromsø ble for sterke for Øksil-jentene i helgens 1.divisjon. Likevel er trener Hanne Steen godt fornøyd med innsatsen.


Poengjakt

Øksnesjentene ligger selv midt på tabellen før helgas kamper – og med fire runder igjen i årets serie trenger Øksil alle poengene de kan få for å klatre på tabellen.

– Vi er på poengjakt, sier trener Hanne Steen på lagets hjemmeside.

– Tar vi poeng denne helga vil vi klatre på tabellen, og vårt mål er å ta så mange poeng som mulig, sier Steen.


- Vi hentet frem nordnorsk urkraft

Søndag formiddag møtte Øksil Kristiansand hjemme i Øksilhallen. Selv om kampen var jevn i starten, dro øksiljentene fra og vant til slutt en fullt fortjent 3-1 seier.


Tøff motstand

Etter en tøff høst, med mye stang ut, har jentene fra Øksnes levert adskillig bedre etter nyttår – med en sterk hjemmeseier mot Kristiansand og ett poeng tatt i kampen sist helg mot serieleder BK Tromsø.

Jentene forbereder de seg på tøff motstand i lørdagens kamp mot trondheimsstudentene i NTNUI. De ligger som nummer to på tabellen, men med tre færre kamper spilt enn BK Tromsø.

– NTNUI har levert en solid sesong og bare tapt én kamp i seriespillet. Det blir dermed en stor oppgave Øksil-damene går til når vi skal måle krefter mot lederlaget, sier Steen.

Søndag møter laget Lierne, som ligger helt i bunnen av tabellen.

– Lierne har mange gode og erfarne spillere, men har hatt litt stang ut i sesongen. Vi tror også dette kan bli et spennende og tett oppgjør. Alle lag som ha gjestet Lierne har slitt med å ta poeng på deres hjemmebane, og vi er dermed forberedt på en tøff kamp, sier Steen.