- Jeg er godt fornøyd så langt. En av grunnene til at jeg har vunnet to gull, er nok at jeg er i bra slag, sier Lien Nordeng til VOL.

Unggutten forteller at han har trent mye intervaller i motbakke i forkant av mesterskapet, for å komme i så god form som mulig.

- Jeg har ikke trent så veldig mye, men mer effektivt, sier han.

Hadde kontroll

Selv om ikke Lien Nordeng vant med stor margin til konkurrentene verken fredag eller lørdag, føler han at han hadde kontroll og et visst overtak på konkurrentene begge dagene.

- Lørdag, på to kilometer klassisk, kom jeg i mål syv sekunder før nummer to. Jeg lå bak han siste minuttet, men så stivnet han og jeg fikk muligheten til å ta ham igjen, sier 14-åringen.

Firekilometeren i fri fellesstart fredag, utviklet seg til å bli et taktisk løp som utviklet seg litt annerledes en han hadde regnet med.

- Jeg følte meg ganske pigg. Taktikken min var å gå fra den hardeste konkurrenten i en motbakke på slutten. Men det viste seg at han hadde samme taktikk og hengte seg på. Heldigvis klarte jeg å vinne spurten, sier han, og legger til at det generelt var svært tøff konkurranse både fredag og søndag.

Må nullstille seg

Den unge skiløperen understreker at han aldri tar noe på forskudd før et løp, selv om han har vunnet medaljer.

- Jeg bruker alltid å nullstille meg og jobbe med det mentale. Dersom jeg tror jeg vil vinne fordi jeg vant eller gjorde det bra i forrige løp, kommer jeg ikke langt, sier Lien Nordeng.

- Men jeg hadde en bra følelse før nordnorsk mesterskap, men formen er god akkurat nå, sier han.

- Stolt over Alsvåg

Selv om talentet synes det har vært artig å vinne to individuelle gull i NMM, er det noe han synes nesten er like stas i forbindelse med arrangementet.

-  Jeg er glad for å vinne. Samtidig blir jeg ekstra glad når jeg, som kommer fra en så liten klubb som Alsvåg gjør det såpass godt når forholdene ikke alltid er like bra for å drive med langrenn som de for eksempel er i Tromsø. Det gjør meg stolt, forklarer han.

Hovedlandsrennet

Lien Nordeng går i åttendeklasse på Alsvåg skole. Han ønsker å satse for fullt på langrenn og har så vidt begynt å tenke på hva han skal gjøre etter ungdomsskolen.

- Da flytter jeg ut av bygda og drar kanskje sørover til Meråker, der det er videregående skole med skilinje, sier han.

Mye skal skje før den tid og i litt nærmere fremtid gleder unggutten seg til neste år. Da kan han for første gang delta på det såkalte Hovedlandsrennet.

- Det er et uoffisielt NM for 15-16 åringer. Det blir spennende, sier han.

Topp ti

Aller først står stafetten under NMM på programmet, søndag. Der stiller Alsvåg og Åse et blandet lag. Lien Nordeng har tro på gode resultater.

- Vi har et ganske bra lag. Jeg håper vi kan klare topp ti, slår han fast.