80-årig legende og LVO trollbandt i Myre kirke

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening og Arve Tellefsen trollbandt publikum i Myre kirke lørdag kveld.

Arve Tellefsen

Øksnes

Øvde sammen for første gang før Tellefsen-konsertene:

– Det blir en ære å spille med en så viktig musiker

I begynnelsen av april er det duket for to konserter med Lofoten og Vesterålen Orkesterforening. Denne helga øvde de sammen for første gang.

Med den etter hvert også smått sagnomsuste dirigenten Halldis Rønning med hånda på roret i Myre kirke ble lørdagens konsert noe som nok de aller fleste som var tilstede sent vil glemme.

Konserten på Yttersida, som de har kalt den, er noe LVO har jobbet med i lang, lang tid. Lørdag var det endelig duket for konsert med Arve Tellefsen som solist.

Sist gang VOL var innom øvingen til LVO for omlag en måned siden, var mye uferdig. Lørdag kveld var det et særdeles samspilt orkester som sammen med Tellefsen trollbandt de fremmøtte.

Tellefsen åpnet

Arve Tellefsen er blitt åtti år, tro det eller ei. Det var i alle fall lite som tydet på det i Myre kirke lørdag kveld. Han briljerte i første akt med sitt vakre spill, tett fulgt av et særdeles velspillende LVO.

Dirigent Halldis Rønning har virkelig fått det beste ut av LVO. Et orkester som spenner aldersmessig fra tretten til omlag åtti og som har både proffe og amatører. Det står det respekt av.

At LVO er gode er noe vi er blitt vant til, men i denne innpakningen var de umotståelige fra ende til annen.

Tok tømmene

Etter at Tellefsen hadde satt scenen i første akt, var det LVO sin tur å styre showet. Det gjorde de med glans med et knippe vakre og kompliserte låter som orkesteret mestret på en eminent måte.

Søndag settes konserten opp i Bø.