Gjorde rent bord i Sverige

Johan og Sivert Nordeng legger bak seg en knallsesong i skisporet – og avsluttet den med å gjøre rent bord under Kirunaspelen i helga.
Øksnes

Søskenbarna og 14-åringene Johan Lien Nordeng og Sivert Nordeng fra Alsvåg satser for fullt på ski. Drømmen er å bli verdens beste, og de trener beinhardt for å nå målet. 

Nå legger de bak seg en knallsesong i skisporet, hvor Johan har tronet øverst på pallen på det meste av løp han har deltatt i, mens Sivert har kjempet like bak, og har tatt store steg siden fjorårets sesong.  


De er bestevenner, naboer, søskenbarn og konkurrenter:

– Målet er å bli verdens beste på ski

13-åringene Johan og Sivert Nordeng er naboer, klassekamerater og søskenbarn. Begge er også ofte å finne i toppen av resultatlistene når det arrangeres skirenn. For de to gode vennene deler også samme mål om å bli verdens beste skiløpere.

 

Tre av tre mulige

I helga har de avsluttet årets skisesong med deltakelse i sin første internasjonale konkurranse, sammen med nærmere 500 andre skiløpere i Kirunaspelen. Der gjorde de rent bord i 14-årsklassen, i konkurranse mot over 30 andre unge skiløpere fra Nordkalotten. Johan tok tre av tre mulige gullmedaljer.

Begge guttene kom seg til fredagens sprintfinale, hvor Johan klinket til med førsteplass, Sivert tok sjette. I lørdagens konkurranse i 2,5 kilometer klassisk – satte Johan svenskene på plass, og tok seieren foran Theo Mattei. Bronsemedaljen tok Sivert.

Søndag avsluttet Sivert og Johan en strålende konkurransehelg med seier for Alsvåg IL i tomannsstafett.

– Det har vært ei artig helg. Lørdag gikk jeg et bra løp og hadde gode ski. På stafetten ledet Sivert med 20 sekunder etter første runde, så da var det meste av jobben gjort, sier Johan til VOL.


- Stolt over å komme fra lille Alsvåg og å gjøre det så bra

14 år gamle Johan Lien Nordeng fra Alsvåg i Øksnes, har hatt et strålende nordnorsk mesterskap så langt, med to gullmedaljer.

 

Fornøyd med sesongen

Guttene har gått opp mot 30 løp denne sesongen, og Johan kan telle på et par fingre de gangene han ikke har stått øverst på pallen. Under NNM tok han to individuelle gull, og sølv i stafetten.

– Det har vært en ganske bra sesong, med mange gode løp, så jeg er godt fornøyd, oppsummerer Johan. 

Han trekker frem NNM-stafetten som et høydepunkt, hvor han holdt følge med de beste 16-åringene i landsdelen i sin runde.


Nytt gull til Johan Nordeng

Lørdag tok Alsvåg-løperen Johan Lien Nordeng tok sitt andre gull under helgens nordnorske mesterskap.

 

Hovedlandsrennet til neste år

Sivert er også veldig fornøyd med sesongen, og sier han har tatt store steg siden i fjor.

– Høydepunktene for min del var fjerdeplassen i NNM og seier under KM i Mosjøen, sier han.

De to legger ned mye trening både i og utenfor skisesongen, og har ikke planer om roe nevneverdig ned nå som siste konkurranse for vinteren er gjennomført. Som de har sagt til VOL tidligere, mener guttene at det er mye trening også om sommeren som gjør at de har klart å hevde seg i toppen.

En stor motivasjon for neste års sesong er at de skal delta i sin første nasjonale konkurranse, Hovedlandsrennet, for å konkurrere med de beste fra hele landet.

– Ambisjonene til neste år er å holde seg i toppen og jobbe for å bli enda litt bedre, sier de to.

Andre vesterålsresultater under Kirunaspelen:

* John Ivar Karlsen og Jakob Sørlie Pettersen i Melbo IL tok henholdsvis tredje- og fjerdeplass på 5 kilometer klassisk i 16-årsklassen. De tok seg begge til finaleheatet i sprint, hvor Jakob tok fjerdeplass og John Ivar sjetteplass.

* Melbos John Eirik Karlsen tok tredjeplass i herreklassen på 2x5 km klassisk.

* Sortlands Nikolai Rysletten-Solvoll tok en sjetteplass i 2,5 km klassisk i 11-årsklassen og en sjuendeplass i sprinten.