Fra salen ble det stilt en rekke spørsmål om hva Cermaq gjør for å sikre at arbeidsplassene ikke forsvinner ut av kommunen, samt en rekke spørsmål om hva det var som gjorde at beslutningen falt på å samlokalisere bedriftens slakterier på én lokasjon, i Steigen.

Les også: – Vi har flere som er interesserte i å kjøpe anlegget

– Spill for galleriet?

Det ble tidlig i prosessen klart at Steigen kommune la et lån på 36 millioner på bordet, dersom Cermaq skulle ønske å samle slakteriene under ett tak der.

Jonassen hevdet at det ikke ble gjort en forhåndsdømming.

Han fortalte videre at det i Øksnes ble sett på to alternativer. Det ene var å utvide i Alsvåg, mens det andre var å flytte lokasjonen til det nye industriområdet i Staven. Det var sistnevnte som var ble vurdert som det mest aktuelle dersom selskapet skulle satse i Øksnes.

Han medga senere at det økonomiske tilbudet fra Steigen kommune ikke var avgjørende for at de flytter alt til Steigen, men at det var en faktor som gjorde at de startet lokasjonsutredninga tidligere enn planlagt.

– Vi ventet og ventet

Senterpartiets John Danielsen var ikke nådig i sin kritikk.

– Hvorfor ble kommunen ført bak lyset?

– Den utredninga vi ble lovt skulle starte i slutten av mars i fjor, fant aldri sted. Vi gikk jo og ventet og ventet, og føler oss ført bak lyset. Men det er greit om du ikke vil svare noe mer på det. Kommunen og folket her føler seg i alle fall ført bak lyset, repliserte Danielsen.