– Turlaget må avlyse Tinden

Vesterålen Turlag, som har hatt Tinden på sommerprogrammet siden 1989, avlyser neste helgs besøk i det gamle fiskeværet.

Vesterålen Turlag legger Vestbygd-turen 1. juli utenom Tinden, etter at Frid Halmøy er utestengt.   Foto: Foto: Willy Vestå

Øksnes

Det melder Vesterålen Turlag i ei pressemelding.


Avventer vedtektsendringer før de gjør nye vurderinger:

Tilsynet vil foreløpig ikke foreta seg noe

Stiftelsestilsynet har foreløpig ikke funnet grunnlag for videre tiltak overfor Stiftelsen Handelsstedet Tinden, etter at Frid Halmøy har bedt tilsynet om en granskning av lovlighetene rundt avsettelsen av henne som styremedlem i stiftelsen. De avventer nå søknad fra stiftelsen om endring av vedtekter før de vil gjøre eventuelle nye vurderinger.

– Stedets eneste innbygger, turlagets forteller og omviser Frid Halmøy, er utestengt fra hovedhuset der hun har bodd, forteller turleder Willy Vestå i ei pressemelding fra Vesterålen Turlag.

Stiftelsen Handelsstedet Tinden, som har som formål å bevare det kulturhistoriske og fredede anlegget i Øksnes Vestbygd, har skapt overskifter i lokalmediene den siste tiden. Dette etter at det ble kjent at stiftelsen har vedtatt å endre sine vedtekter, som blant annet innebærer at familien Halmøys rettigheter i Tinden strykes.


Styreleder i Stiftelsen Handelsstedet Tinden:

– Var konsensus om å gravlegge ørna og juletreet

Styret i Stiftelsen Handelsstedet Tinden mener de har alt sitt på det rene. Styreleder Asle Sørdahl går hardt ut mot formannskapets behandling av vedtektsendringene – og sier at det allerede på første styresamling i 2005 var konsensus om at stiftelsen ikke skulle kopiere Skjalg Halmøy.

– Den årlige turen til Tinden og Skipnes har vært et høydepunkt for oss i Vesterålen Turlag. Vi er blitt varmt mottatt begge steder og har fått levende møter med vesterålsk kystkultur. Samarbeidet med familien Halmøy fortsetter, og både Frid Halmøy og Johannes Rørtveit vil stille opp som fortellere for oss når vi nå legger om programmet, sier Vestå.

Styret i stiftelsen Handelsstedet Tinden vil stryke Halmøy-familien fra vedtektene:

– Dette er uverdig, på alle mulige måter

Styret i stiftelsen Handelsstedet Tinden vil stryke Halmøy-familiens rettigheter fra vedtektene. Det har formannskapet i Øksnes liten forståelse for. – Dette er uverdig, på alle mulige måter. Det er uverdig at dette i det hele tatt blir diskutert, sa Sps John Danielsen.

– Vi skal besøke Skipnes som før, men i tillegg vil vi sette opp Vinje på programmet 1. juli – heimplassen til legendariske Anna fra Vinje, opplyser Vestå. – Vi vil gi turdeltakerne en opplevelse de vil huske, lover turlederen.