Melbuentreprenøren Steinsvik Hus & Entreprenør har opplevd suksess med sitt leilighetsprosjekt i Myre havn.

Så langt er tre boenheter med seks leiligheter i hver oppført, og alt er solgt. Solgt er også seks leiligheter i et tredje byggetrinn, som skal bestå av to enheter med totalt 12 leiligheter.

– Vi ønsker å selge litt mer før vi starter bygging, men slik det ligger an nå tar vi sikte på å starte grunnarbeid allerede til høsten, sier Arnulv Steinsvik til VOL.

To byggetrinn med totalt 18 leiligheter er nå ferdig i Havna Boligpark. Salget av et tredje byggetrinn som skal settes opp til høyre for disse er også godt i gang. Foto: Silje Helene Nilsen

Vil kjøpe tomt

Entreprenøren ønsker ikke å gi seg der, og har søkt kommunen om kjøp av hjørnetomta ved siden av, mot Moloveien.

– Hvor mange enheter kan det bli akutelt å sette opp her?

– Så langt er vi ikke kommet. Det må en arkitekt se på etter hvert, sier Steinsvik.

– Det er ikke ei kjempestor tomt, men noe er det plass til. Her var det i utgangspunktet planer om et marint senter, som det ikke har blitt noe av, derfor ønsker vi å videreføre Havna boligpark og sørge for at hele området får en helhetlig utbygging, sier han.

Denne tomta mot Moloveien og Innfartsveien ønsker Steinsvik Hus å kjøpe fra Øksnes kommune. Foto: Silje Helene Nilsen

God respons

Steinsvik sier responsen fra de som allerede har flyttet inn har vært god, og han mener det er marked for flere leilighetsbygg i havna.

– Prosjektet har vært en suksess og har vist at det er et tydelig behov for funksjonelle boliger av denne typen på Myre. Leilighetene har universell utforming og en fantastisk beliggenhet på første rad i havna, som har bidratt til å gjøre det populært. Det har vist seg å være en boform som har passet både unge og voksne, sier Steinsvik.

Henvendelsen til kommunen er nylig sendt, og foreløpig ikke besvart.