Britt Boutros Ghali blir 80 år fredag:

Feirer 80-årsdag med utstilling

Billedkunstner Britt Boutros Ghali fyller fredag 80 år. Det feires med foredrag og en utvidet kunstutstilling i Nyksund Art Gallery i helga.
Øksnes

Utstillingen og foredraget har fått tittelen «Britt Boutros Ghali 80 år – en hyllest til kvinnen, kunsten og kreativiteten».

Utstillingen til ære for jubilanten vil dekke alle veggene i de to utstillingsrommene, og inneholder blant annet en rekke abstrakte malerier som aldri tidligere er vist i Norge. I tillegg vil flere av Britts populære «Women of my world»-malerier bli stilt ut, forteller daglig leder i Nyksund Art Gallery, Elisabeth Mjaaland, i en pressemelding.

Hedret for sin innsats

Britt, som er født Bang Paulsen, er oppvokst på Sortland, men har bodd i Kairo i Egypt de siste 40 årene, hvor hun har sitt atelier på en båt på Nilen.

Kunsten hennes er i dag å finne i offentlige og private samlinger over hele verden, og Boutros Ghali har blitt hedret for sitt bidrag til kunsten ved flere anledninger. I 1994 ble hun, som den første kunstneren etter Edvard Munch, tildelt St. Olavs Orden for sitt fremme av Norge i utlandet gjennom kunsten.

5000 besøkende

For øyeblikket jobber hun hun med en ny stor utstilling i Picasso Art Gallery i Kairo, som åpner 1. oktober.

– Britt lever og ånder for sitt arbeid, og sier at hun ikke har tid til å tenke på sin alder. Og hun er svært takknemlig for at hun er i god form og fortsatt kan arbeide åtte timer hver dag, sier Mjaaland.

– Det er en stor ære og glede for Nyksund Aart Gallery å få lov å løfte frem Britt Boutros Ghali og hennes kunst enda en gang. Britt var galleriets hovedutstiller på årets sommerutstilling – en utstilling som ble sett av nærmere 5.000 besøkende, sier Mjaaland i pressemeldingen.