Thomas Lind flyttet i fjor hjem til Vesterålen etter åtte år i Trondheim. Han er utdannet ved film- og videoproduksjonslinja ved NTNU i trønderhovedstaden. I løpet av de åra har han jobbet mye frilans og det var det som førte han inn i prosjektet «Forandring fryder» for litt over et år siden.

Se filmen her.

– Jeg var involvert i et produksjonsfirma som het Ninja Film. Jeg hadde også noen kompiser i selskapet To Sølvmynter. Vi fant ut at vi ville lage noe sammen. Så regissør Eirik Paulsen satte seg ned og skrev et manus og etter en lang søknadsperiode fikk vi midler og startet produksjonen, forteller Thomas.

– Nervøs

For Thomas ble opplevelsen minneverdig.

– Det er kjempeartig å jobbe med forskjellige ting. På «Forandring Fryder» fikk jeg jobbe med komedie og det var veldig artig. Det var en utfordring og var en produksjon på en større skala enn det jeg hadde gjort til da, men det var en fin læring.

Å jobbe med kjente navn som Meløy og Antonsen var også noe som inspirerte.

– I starten var jeg veldig nervøs, husker jeg. Det å jobbe med slike store navn var noe som gjorde at jeg fikk litt prestasjonsangst. Men de var helproffe og jeg klarte etter hvert å slappe av og gli inn i normal modus, forteller Thomas.

Filmen ble spilt inn i april for 1,5 år siden og har siden vært ute på festivalrunder. Nylig ble filmen sluppet på nett og kan nå ses av de som ønsker.

Hjemover

Thomas flyttet for om lag ett år siden fra Trondheim og hjem til Vesterålen. Årsaken var paradoksalt nok jobbmuligheter.

– Trondheim er en utrolig fin by, men det er et lite marked for å jobbe med det jeg ønsker. Filmmiljøet er ikke stort og det var ikke lett å få jobber som frilans. Jeg kjente til flere i Deadline Media og forhørte meg om jobb. Det endte til slutt med fast stilling, forteller 29-åringen.

Han syns det er bonus å bo og jobbe så nær familien, men savner Trondheim.

– Det er veldig fint å jobbe i Deadline Media og kollegene mine er fantastiske. Det er et fint arbeidsmiljø med varierte oppgaver og jeg trives godt. Det er likevel en ganske stor overgang fra åtte år i Trondheim. Jeg savner byen og vennene mine der. Men jeg prøver å dra ned så ofte som mulig å hilse på.

Og i Deadline får han også jobbe med mer av det han vil.

– Det blir veldig variert. Jeg er så heldig at jeg også har fått vært med på noen kortfilmer i det siste. Det er veldig spennende.

Dermed ser det ut til at Thomas forblir vesteråling i tida fremover.

Om filmen

Rune og Pernille finner stuebordet ødelagt på mystisk vis. På jakt etter et nytt stuebord på IKEA møter forholdet deres større prøvelser enn de hadde sett for seg. Er dette den naturlige gangen i et forhold, eller ligger det en større konspirasjon bak?

«Forandring Fryder» er en kortfilmkomedie skrevet og regissert av Astrid Thorvaldsen og Erik Paulsen, med Atle Antonsen, Marianne Meløy og Jakob Schøyen Andersen i hovedrollene.Filmen har vært vist på filmfestivaler både i Norge og i utlandet:- Minimalen Kortfilmfestival, Trondheim- Flickerfest International Short Film Festival, Sydney, Australia- Kosmorama, Trondheim- FEST - New Directors New Films Festival, Espinho, Portugal- Durban International Film Festival, Durban, Sør-Afrika