Alle hendelsene han er tiltalt for, skal ha skjedd i Vesterålen. Mannen bodde da i sin hjemkommune i Vesterålen, men står i tiltaten registrert med adresse Bodø fengsel. Ifølge politiet er han ikke varetektsfengslet i forbindelse med denne saken, dermed må fengselsoppholdet ha med en annen sak å gjøre.

Han er tiltalt for tre spesifikke forhold - først for å ha båret kniv på pub i fjor sommer, «uten noe aktverdig formål», som det står.

Senere samme år truet han lensmann Per Erik Hagen og en politibetjent med kniv, da de kom for å hente ham i leiligheten han bodde i. Politiet kom etter meldinger om at mannen hadde truet familiemedlemmer.

I januar i år skal han ha sagt til en kvinne at han hadde kjøpt bensin og ville brenne ned leiligheten sin. Dette er i tiltalen omtalt som en trussel.

De tre forholdene har en samlet strafferamme på fem år, men det er sjelden slik at en tiltalt får full strafferamme for alle forholdene. Det mest alvorlige forholdet slik loven ser det, er trusler mot offentlig tjenestemann, i dette tilfellet politiet. Det har en strafferamme på tre år i fengsel.

Saken skal opp i Vesterålen tingrett i begynnelsen av januar.