Øksil har henvendt seg til Øksnes kommune med ønske om å få disponere en tomt bak Myre skole og Myre Bedriftsbarnehage. I området finnes det nå allerede klatrepark og ballbinge – Øksil vil bidra med sandvolleyballanlegg.

– Tomta har bestått av kommunal jungel så lenge jeg kan huske, og vi jobber nå opp mot kommunen for å få etablere tre sandvolleyballbaner ved siden av hverandre, sier Eirik Sørdahl i Øksil til VOL.

Lavterskeltilbud

Til tross for at vi vesterålinger ikke er bortskjemte med verken høye temperaturer eller mengder med godvær, tror han en sandvolleyball-sesong i Øksnes skal kunne vare i fem måneder.

– Vi ser dette som en mulighet til å utvide volleyballsesongen. Det skal bli en liten konkurranseareana, hvor vi skal sørge for at fasilitetene er bra. Men først og fremst ønsker vi å legge til rette for et lavterskeltilbud hvor folk kan huke med seg en ball og dra bort og spille. Det skal bli et anlegg hvor man kan ha det gøy, og hvor unger som i dag synes det kan bli for seriøst i organisert idrett, kan spille etter et løkkeprinsipp, sier Sørdahl.

– Kommer dette av et ønske om å satse mer på sandvolleyball i Øksil?

– Vi vil i alle fall gi tilbudet. Jeg har spurt i andre klubber som har hevdet seg innen sandvolleyball om hva de har gjort for å lykkes. Svaret jeg ofte får er at det ungdommene gjør mellom treningene, er det som betyr mest. Da er anlegg essensielt.

Oppstart neste år

Kommunen har sendt søknaden videre til rektor ved Myre skole, folkehelsekoordinatoren og leder for driftsavdelingen i kommunen for uttalelser. Ved positivt svar håper klubben å kunne gå i gang med anlegget til sommeren.

– Øksil skal drive prosjektet frem, og vil søke om midler for å få det finansiert. Får vi ikke det, skal vi nok finne andre løsninger. Vi har stor dugnadsånd i Øksil, mange bidrar og har gode kontakter inn mot for eksempel entreprenører som kan bistå i arbeidet, avslutter Sørdahl.