Siste dag av arbeidsrettssaken mellom tidligere kommunalsjef i Øksnes Johanne Jakobsen og Øksnes kommune, går mot slutten. Camilla Waagbø er i dag enhetsleder for hjemmebaserte tjenester i Øksnes, og har en tid vært konstituert kommunalsjef for helse og omsorg i kommunen.

Hun beskriver i retten møtene i strategisk ledergruppe i Øksnes i dag som konstruktive og med god tone. Det er stor takhøyde for å ta opp alle former for innspill, og man «kaster ball» med hverandre og gjør hverandre gode av den grunn. Hun omtaler møtene der Jakobsen deltok, som mindre konstruktive, og at det ofte ble stilt spørsmål om rådmannens agenda for møtet. Denne ble åpenlyst kritisert av den tidligere kommunalsjefen. Jakobsen gav klar kritikk på blant annet at hennes innspill, som på forhånd var formidlet til rådmannen, ikke ble tatt opp i møtet.

Waagbø mener dette var noe Jakobsen burde tatt direkte med rådmannen, og ikke forsure klimaet i ledermøtene.

Bedre miljø i dag

Waagbø tok opp med rådmannen at hun syntes Jakobsens håndtering av ledermøtene, og hennes måte å møte kritikk, på var bekymringsverdig.

– Etter at Jakobsen forlot Øksnes kommune er miljøet i møtene nå blitt markant bedre. Vi spiller hverandre gode igjen og møtene er meget konstruktive, redegjorde Waagbø i retten på tredje og siste dag av rettssaken.

Den tidligere kommunalsjefen fikk lik anledning til å bli hørt i kommunens ledermøter, presiserte Waagbø. Hun forklarte videre at også hun som ny i sin stilling i sin tid, måtte finne ut av mange elementer rundt stillingen og dens konkrete innhold, på lik linje med Jakobsen. Waagbø syntes ikke dette var særlig problematisk, og tok opp de elementene hun lurte på fortløpende med staben rundt seg.

Waagbø omtaler rådmann Elise Gustavsens lederstil som veldig diplomatisk og inkluderende. Gustavsen er etter Waagbøs utsagt flink til å tenke og se det større bildet, hun gir hverandre lov til å prøve og feile og man trenger ikke være usikre i jobbene, hevder Waagbø.

Enhetslederen beskrev en samtale mellom henne og Jakobsen, der sistnevnte uttalte at hun slet med å definere hvem som var hennes nærmeste overordnede i den tiden tidligere rådmann var sykemeldt og Gustavsen var konstituert i stillingen. Waagbø sa i retten av hun ikke skjønte helt hva Jakobsen la i dette, all den tid det var gått ut klar beskjed i organisasjonen om hvem som var konstituert som rådmann.

– Neglisjerte kulturfeltet

Tidligere enhetsleder for kultur og fritid, Hilde J. Hansen, som gikk av med pensjon 1. desember i år, forklarte i retten at Jakobsen oppsøkte henne tidlig i sin gjerning som kommunalsjef med beskjed at hun ikke kjente veldig godt til feltet kultur. Hansen beskrev tiden der Jakobsen var kommunalsjef som en strevsom tid, med mange viktige saker innen kulturfeltet. Blant annet var prosjektet nytt kulturhus til Øksnes et viktig tema. Den tidligere kultursjefen forklarte i retten at hun syntes det var strevsomt at Jakobsen viste så liten interesse for hele kulturfeltet.

En episode Hansen viste til var en konkret sak der et par skulpturer skulle flyttes, der Hansen var av den klare oppfatning at dette trengte politisk behandling på grunn av stor usikkerhet rundt forsikring og ansvar for skulpturen under flytting. Forsikringen tilsa en egenandel på 500.000 kroner, noe Hansen forklarte stort sett var hele etatens budsjett for drift. Av den grunn mente hun det var viktig med en politisk avklaring, og tok kontakt med den tidligere kommunalsjefen. Dette ble av Jakobsen ikke fulgt tilstrekkelig opp, noe Hansen var provosert over.

– Jeg følte at feltet kultur var sterkt neglisjert under Jakobsens ledelse, fastslo Hansen i retten.

Den tidligere kultursjefen omtaler Jakobsens lederstil som fraværende, samtidig hyggelig og imøtekommende. Men hun var aldri «på», forklarte Hansen, på tross av mange og store saker som måtte ha fokus. Rådmann Gustavsens lederstil beskriver Hansen som en klar kontrast til Jakobsens.

– Gustavsen er på øverste hylle når det kommer til lederegenskaper. Hun er tøff og sier i fra. Hun følger med og har god kompetanse, fastslo Hansen klart i retten.

– Uorden

Under vitneførselen i dag kom det fram at oppvekstsjefen i Sortland, Erik Strand, hadde fått flere negative tilbakemeldinger på Jakobsens lederstil og orden.

Strand beskrev overgangen fra å være rektor ved en liten skole som Jennestad, videre til voksenopplæringa på Sortland og deretter til en kommunalsjefstilling, som stor og krevende. På spørsmål fra kommunens advokat om hva han tenkte da Jakobsen fikk stillingen som kommunalsjef i Øksnes, svarte han at det måtte ha vært få søkere til stillingen.

Da han ble kontaktet av et rekrutteringsselskap om kommunalsjefstillingen i Øksnes, hadde han ikke anbefalt henne.