Mandag formiddag ble formannskapet i Øksnes hasteinnkalt til møte på kort varsel. Mange, inkludert VOL, trodde nok det tydet på et nært forestående salg av lakseslakteriet til Cermaq i Alsvåg. Dette viste seg å være feil.

- Vi har vedtatt at vi skal sende en henvendelse til styret i Cermaq hvor vi ber om et møte, sier ordfører Karianne Bråthen.

I formannskapsmøtet, som ble lukket for offentligheten, ble det vedtatt at Øksnes formannskap sender et formelt brev til styret hvor de ber om et møte og krevet å få innblikk i hvordan det går med salgsprosessen.

- Vi mener dette har dratt ut i tid. Vi er opptatt av arbeidsplassene og det er derfor vi går til dette steget nå, sier Bråthen.

Bud i november

I november kom det et angivelig bud på 20 millioner kroner på Cermaq, men etter dette har det vært stille.

Øyfisk, drevet av Kristian Klo, er interessert i å ta over slakteriet, men ville i november ikke bekrefte at de har gitt noe bud.

Mandag svare Klo følgende på direkte spørsmål om de har bydd på slakteriet:

– Vi har signert en taushetserklæring og kan ikke si noe rundt prosessen. Som vi tidligere har sagt så er vi inne i en forhandlingsprosess med Cermaq og har vært det i lengre tid. Noe mer kan vi ikke si, sier han.

VOL har også prøvd å få kontakt med Snorre JonassenRegiondirektør i Cermaq Nordland. VOL får opplyst at han er opptatt i møter resten av dagen.

Legger ned i januar

Cermaq legger ned virksomheten ved slakteriet i slutten av januar 2018. Med det forsvinner 40 arbeidsplasser.

VOL kommer tilbake med mer.