Tirsdag sendte formannskapet i Øksnes et brev til Cermaq-styret der de ba om et møte om salgsprosessen rundt slakteriet på Alsvåg. Både kommunen og Cermaq ønsker at drifta fortsetter, men det krever at en ny eier kommer på plass før 31. januar.

– Det er ikke så mye jeg kan si. Men vi er fortsatt i en pågående salgsprosess, og har jobba jevnt og trutt med det. Jeg kan bekrefte at det er flere interessenter, men vi har likevel ikke greid å komme i mål ennå, sier regionsleder Snorre Jonassen i Cermaq.

Forstår utålmodigheten

– Så har vi jo en forståelse for at både ansatte og lokalsamfunnet er utålmodige etter nyheter, det er klart at vi ser det. Vi har prøvd å være så åpne i denne prosessen som vi kan være, uten at vi kan kjøre en salgsprosess i mediene eller offentlig for øvrig, sier Jonassen.

«Purrebrevet» tirsdag oppfattes ikke negativt av Cermaq. Ifølge Jonassen har de god dialog med kommunen.

– Vi har hatt en dialog med ordfører, og har jevnlige møter med henne, vi hadde møte med formannskapet for en måneds tid sida. Vi ser ikke noe problem i at de ønsker å fortsette dialogen, vi ønsker å være transparente og åpne i den grad vi kan være det, sier han.

Fortsatt tro på salg

Dato for avvikling av driften ved Alsvåg-fabrikken, fra 1. februar, rykker stadig nærmere. Cermaq har forsøkt lenge å få solgt. Selv om det nå nærmer seg jul, og det fremdeles ikke er noen avklart salgssituasjon, har selskapet fremdeles tro på at det går.

– Ja, så lenge vi er i en prosess, så har vi fortsatt tro på det, sier Jonassen. De har ikke satt noen intern frist for når de må være i mål med dette.

– Vi har fortsatt som målsetning å få til en videreføring i Alsvåg med ny eier. Vi har ikke vurdert om vi fortsetter drifta så lenge vi fremdeles er i en salgsprosess etter 31. januar, men det er lite sannsynlig, sier han.