Kommunestyrerepresentant og varaordfører Jonny Rinde Johansen har gjennom en rekke år også vært leder i Øksnes Høyre, men har av kapasitetsårsaker bedt om å få fratre ledervervet.

Like før jul ble Dag Myklestad valgt til ny leder.

– Jeg ønsker å bidra i den politiske dugnaden. Jeg opplever at det politiske engasjementet er lite, og det burde vi få gjort noe med. Da må flere unge voksne, som jeg liker å kalle meg, delta, sier Myklestad som til daglig jobber som manuellterapaut på Myre. Han bor på Meløya, er også leder av Alsvåg IL og engasjert i idretten i Øksnes.

Han er i første omgang valgt for ett år.

– Høyre-stemmen viktig

– Hva ønsker du å få utrettet som leder i lokalpartiet?

– I første omgang skal vi jobbe litt på organisasjonssiden, og vi skal se om vi klarer å få litt flere aktive medlemmer. Vi skal ha politiske verksted – med gode møter hvor vi samles og diskuterer politikk, og vi skal være en god støtte for våre to folkevalgte representanter, sier han til VOL.

Høyre i Øksnes gikk tilbake med 6,4 prosentpoeng i kommunevalget i 2015, og endte med en skuffende oppslutning på 8,8 prosent. Med det fikk de inn to representanter i kommunestyret. Til gjengjeld fikk de varaordføreren, da de inngikk politisk samarbeid med SV, KrF og Ap.

Myklestad sier det er en klar målsetning å øke oppslutningen rundt partiet frem mot neste lokalvalg.

– Jeg tror Øksnes er tjent med en stemme fra Høyre. Selv om vi nok aldri blir det største partiet i kommunen, mener jeg det er viktig at vi er med i debatten og med på å jobbe frem løsninger. Målet er at vi skal klare å bli litt større, slik at vi får mer innflytelse og kan nå fram med politikken vår, sier han.

Flere unge voksne på banen

Flere, inkludert kommunestyret selv, har ropt varsko rundt det politiske engasjementet i Øksnes. Valgdeltakelsen er lav og få unge er politisk aktiv.

– Det er lite folk på medlemsmøter, og det er vanskelig å få unge voksne til å ville engasjere seg og bidra. Jeg kjenner Høyre best, men miljøet er såpass oversiktlig at vi ser at dette gjelder over hele fjøla, sier den nyvalgte Høyre-lederen, uten å ville spekulere i årsaker.

– Hva kan gjøres for å øke engasjementet?

– Vi har bestemt oss for å ha regelmessige møter i partiet, slik at medlemmer har en møteplan å forholde seg til, noe som vil gi mer forutsigbarhet. Vi skal også prøve oss på en vervekampanje når vi kommer i gang med året, sier han.

Med seg i styret har han Elisabeth Sørdahl, Eirik Woie, Inge Nilsen og Atle Hansen.