Har fått penger til rulleskiskole:

– Gjør løperne enda bedre forberedt til skisesongen

Alsvåg IL vil satse på rulleskiskole for å legge til rette for helårssatsning på ski. Nå har de fått pengestøtte, som blant annet skal brukes til innkjøp av rulleskiutstyr til utlåns.

Fra Alsvåg ILs rulleskiskole i bygda i sommer.   Foto: Innsendt

Øksnes

Skisesongen er i full gang, og i Alsvåg IL har Sivert og Johan Nordeng allerede hentet sine første medaljer. Begge kom hjem med hver sine topplasseringer etter Nordlandscup-rennet i Mo i Rana i desember. Tommy Nordleng i skigruppa i klubben har stor tro på årets sesong.


Sivert Nordeng til topps i Mo i Rana

Sivert Nordeng gikk i dag til topps i Nordlandscup-rennet i Mo i Rana.

 

– Mye treningsarbeid er lagt ned siden sist sesong, og nå som snøen har lagt seg lover dette godt, sier han i en pressemelding.

Sivert og Johan Nordeng med gavesjekken fra Vesterålskraft.   Foto: Innsendt

 

Rulleskiskole

Utøverne i Alsvåg legger ned mye treningsinnsats utenfor vintersesongen, og Nordeng forteller at en nyskapning har gjort dem enda bedre forbered enn tidligere. I sommer arrangerte de nemlig rulleskiskole for ungdom i Vesterålen.

– Dette er et tiltak for å gjøre ungdommene bedre forberedt før vintersesongen, samt å skape en arena for felleskap og samhold også når det ikke er snø, forteller han.


De er bestevenner, naboer, søskenbarn og konkurrenter:

– Målet er å bli verdens beste på ski

13-åringene Johan og Sivert Nordeng er naboer, klassekamerater og søskenbarn. Begge er også ofte å finne i toppen av resultatlistene når det arrangeres skirenn. For de to gode vennene deler også samme mål om å bli verdens beste skiløpere.


Pengestøtte

Nå har de fått 20.000 kroner i støtte til rulleskiskolen fra Vesterålskraft.

– Det legger forholdene til rette for helårssatsning på ski. Den første rulleskiskolen hadde 25 deltakere og ble holdt i slutten av juni. Tilbakemeldingene fra deltakerne var strålende, og dette gjør at vi vurderer å gjøre det til et fast arrangement hver sommer. Med bidrag fra Vesterålskraft kan vi også øke omfanget av arrangementet og invitere løpere fra andre regioner, sier han og legger til:

– Vi er imidlertid fortsatt i startgropa og skal vi lykkes trenger vi hjelp også fra flere. Midlene skal blant annet brukes til å kjøpe inn rulleskiutstyr. Dette skal lånes ut til de som ikke har dette, og dermed senke terskelen for at nye skiløpere også har mulighet delta, sier Nordeng i pressemeldingen.