Skisesongen er i full gang, og i Alsvåg IL har Sivert og Johan Nordeng allerede hentet sine første medaljer. Begge kom hjem med hver sine topplasseringer etter Nordlandscup-rennet i Mo i Rana i desember. Tommy Nordleng i skigruppa i klubben har stor tro på årets sesong.

– Mye treningsarbeid er lagt ned siden sist sesong, og nå som snøen har lagt seg lover dette godt, sier han i en pressemelding.

Sivert og Johan Nordeng med gavesjekken fra Vesterålskraft. Foto: Innsendt

Rulleskiskole

Utøverne i Alsvåg legger ned mye treningsinnsats utenfor vintersesongen, og Nordeng forteller at en nyskapning har gjort dem enda bedre forbered enn tidligere. I sommer arrangerte de nemlig rulleskiskole for ungdom i Vesterålen.

– Dette er et tiltak for å gjøre ungdommene bedre forberedt før vintersesongen, samt å skape en arena for felleskap og samhold også når det ikke er snø, forteller han.

Pengestøtte

Nå har de fått 20.000 kroner i støtte til rulleskiskolen fra Vesterålskraft.

– Det legger forholdene til rette for helårssatsning på ski. Den første rulleskiskolen hadde 25 deltakere og ble holdt i slutten av juni. Tilbakemeldingene fra deltakerne var strålende, og dette gjør at vi vurderer å gjøre det til et fast arrangement hver sommer. Med bidrag fra Vesterålskraft kan vi også øke omfanget av arrangementet og invitere løpere fra andre regioner, sier han og legger til:

– Vi er imidlertid fortsatt i startgropa og skal vi lykkes trenger vi hjelp også fra flere. Midlene skal blant annet brukes til å kjøpe inn rulleskiutstyr. Dette skal lånes ut til de som ikke har dette, og dermed senke terskelen for at nye skiløpere også har mulighet delta, sier Nordeng i pressemeldingen.