Hovedlandsrennet er å regne som norgesmesterskap for 15. og 16. åringer i skiløypene og i hoppbakken. I år ble rennet arrangert på Lygna skisenter, som ligger i nærheten av Brandbu i Oppland fylke.

Fredag ble det arrangert 5 kilometer for 15-åringene og 7,5 kilometer for 16-åringene.

Johan Lien Nordeng og Sivert Nordeng fra Alsvåg deltok i 15-årsklassen. Det gjorde også Andreas Markussen fra Melbo IL.

Sivert Nordeng ble nummer 65 1.37 bak vinneren Arthur Hartvedt Klavenes fra Runar IL. Han kom i mål på 14.14,0. Sebastian Hansen fra Melbo IL ble nummer 250, 4:15,6 bak vinneren.

Enda bedre gikk det med Johan Lien Nordeng. Han ble nummer 17, 54,4 sekunder bak vinneren.

Tuva Katrine Pettersen fra Melbo IL ble nummer 186 i 15-årsklassen. Hun var 5.02 bak Tuva Anine Brusveen-Jensen fra Lyn Ski som vant fem-kilometeren på 15.33,8.

16-årsklassen

Martin Tetlie fra Åse IL stilte til start i 16-årsklassen. Han kom i mål på en 214.-plass, 4.04 bak vinneren Andreas Aune Aakerli fra Heimdal ski. Han brukte 21.01,5 på 7,5 kilometer.

Andreas Markussen fra Melbo IL gjorde det litt bedre og ble nummer 211, 3,58,3 bak vinneren.

Marthe Markussen fra Melbo IL ble nummer 148 i 16-årsklassen for jenter. Hun var 5.18 bak Emma Kirkeberg Mørk fra Drammens ballklubb som vant fem kilometeren på tiden 15.22,9.

Kvartfinale i sprint

Lørdag var det sprint på programmet.

Sivert Nordeng ble nummer 50 i prologen, to sekunder for sakte til å sikre seg en plass i finalene. Sebastian Hansen fra Melbo IL ble nummer 201 i prologen i 15-årsklassen.

KVARTFINALE Johan Lien Nordeng tok seg til kvartfinale i sprint under hovedlandsrennet for 15 og 16-åringer lørdag. Han ble til slutt nummer 15 i sprinten. Foto: Tommy Nordeng

Johan Lien Nordeng ble nummer 25 i denne klassen og fikk dermed plass i kvartfinalen. Der ble han nummer tre i sin kvartfinale, og fikk med det en 15.-plass totalt i sprinten.

De 12 beste gikk videre til semfinale og de seks beste gikk videre til finalen. Den vant Eirik Nordbø fra Asker SK/Team Asker.

Andreas Markussen fra Melbo IL ble nummer 165 i prologen i 16-årsklassen. Her ble Martin Tetlie fra Åse IL nummer 228.

Også Tuva Katrine Pettersen fra Melbo IL kom til kvartfinalen i sprint i 15-årsklassen for jenter. Der ble hun nummer seks i sin kvartfinale, og dermed utslått.

Marthe Markussen fra Melbo IL ble nummer 152 i prologen i 16-årsklassen.