– En gladsak hele kommunestyret må få være med på

Formannskapet i Øksnes er så glade for å gi ØKSIL støtte til NM- deltakelse, at de vil dele gleden med hele kommunestyret.

Ellen B. Pedersen er glad for å kunne gi støtte til NM-deltakelse for ØKSIL.  Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Volleyballklubben ØKSIL har søkt kommunen om tilskudd til NM-deltakelse i aldersbestemt Norgesmesterskap.

ØKSIL har i år kvalifisert seg til fem Norges-mesterskap i Bergen, Førde og Stavanger i klassene U15 og U17 med gutter og jenter og i klasse U19 for jenter.

Klubben skal reise med 62 deltakere på NM og har et budsjett på 400.000 kroner. Det er søkt til kommunen om en støtte på 10.000 kroner. Ettersom Øksnes kommune ikke har avsatt midler til slike tilskudd, havnet saken på bordet i formannskapet. Og der ble den tatt mot med åpne armer.

Store reisekostnader

– Jeg foreslår at vi gir støtten på 10.000 kroner, de har store reisekostnader. At de vil komme til NM er flott, sier John Danielsen (Sp).

Formannskapet har en pott på 15.000 som lokalpolitikerne kan fordele i støtte.

– Dette er en gladsak som hele kommunestyret bør få være med på. Og ved å gi denne støtten viser vi også støtte og en klapp på skuldra til alle som bidrar og gir dette flotte tilbudet, sier Ellen B. Pedersen (SV) , som tidligere i møtet har vist til den store innsatsen som gjøres innen kultur og idrett i kommunen av frivillige og ildsjeler.

Man ble i formannskapet enige om å sende saken videre til kommunestyret 19. mars, med anbefaling om å gi en støtte på 10.000 kroner. Saken ble enstemmig vedtatt.