Politiet: – Anser bombetrussel som ikke reell

Det har via en app blitt retta en bombetrussel mot Myre skole i Øksnes.

Myre skole.  Foto: Geir Bjørn Nilsen

Øksnes

Det var Bladet Vesterålen som meldte om saken først.

Det skal via appen Jodel ha blitt framstilt en trussel mot Myre skole i Øksnes mandag. Det er kun folk som befinner seg i området, som kan se meldinger kringkastet via appen. I den kan man anonymt publisere meninger og meldinger, som folk i nærområdet kan se.

– Trusselen er så lite spesifikk at vi ikke ser grunn til å evakuere skolen nå. Jeg vil gå gjennom bygget nå. Aktiviteten fortsetter som før, det innebærer blant annet at SFO holder åpent, sier Lensmann Johnny Holen.

–  Vi har mottatt ytring på sosialt et medium, som kan tolkes som en bombetrussel. Men vi vet foreløpig ingenting om trusselen. Per nå har vi ikke gjort noen operative tiltak. Vi er inne i en vurderingsfase, sier operasjonsleder Tommy Beck til VOL.

Mandag ettermiddag opplyser politiet at de ikke anser trusselen som reell, og dermed ikke vil iverksette noen tiltak, utover å opprette sak på trusselen og etterforske den videre.

SFO-leder Ingrid Mikkelsen uttrykte overraskelse da VOL ringte mandag. Hun var ikke informert om saken.

Skoledagen er over, men det er fremdeles noen elever igjen på SFO, pluss ansatte ved skolen.