– Cermaq Norway har inngått avtale med Viking Innovation AS om salg av alle aksjene i Cermaq Alsvåg AS. Salget innebærer fortsatt drift ved slakteriet, heter det i pressemeldingen.

Glad for avtale

– Vi er svært glade for at vi har fått på plass en avtale og kommet i mål med et salg», sier Snorre Jonassen, regiondirektør i Cermaq Norway.

– Det har vært en lang salgsprosess, men for oss har det vært viktig å sikre arbeidsplasser og fortsatt drift ved slakteriet. Nå har vi fått på plass en avtale som innebærer at det blir fortsatt drift ved slakteriet i Alsvåg, og det er vi svært fornøyde med, sier Jonassen.

Det er selskapene Reinholdtsen Holding AS, SCO Invest Tromsø AS og Viking Group as som står som eiere av Viking Innovation AS.

OVERTAR Andre Reinholdtsen står i spissen for Viking Innovation AS som nå overtar lakseslakteriet i Alsvåg.

–  Krevende, men god prosess

– Det har vært en krevende men god prosess, og det har tatt tid for å ivareta alle sine interesser, sier Andre Reinholdtsen, eier av Myre Havbruk as, og primus motor i gruppen som nå overtar slakteriet i Alsvåg.

– Grupperingen bak Viking Innovation ønsker å gi ny giv til bygda Alsvåg, der vi ser at vi kan være en del av det store clusteret innenfor sjømat som er i Øksnes, sier Reinholdtsen.

Gruppen er integrert i alt fra fiske til salg til konsument.

– Dette ser vi som nødvendig for å lykkes ute i det store sjømatmarkedet, sier Reinholdtsen.

Viking Innovation AS overtar slakteriet 27. april. Selskapet jobber med oppstart tidlig i mai, og skal etter planen slakte laks for Cermaq i mai og juni.