Førde volleyballklubb ble Norgesmester 13. januar i år, etter å ha beseiret Oslo volley i finalen med 3-1 i sett.

Førde og TVN toppet seriespillet for damene i Mizunoligaen etter siste serierunde i mars med 37 poeng. Begge lagene var dermed kvalifisert til sluttspillet.

Førde vant begge sine kamper i semifinalen mot Koll, mens TVN beseiret Oslo volley i begge sine kamper. Dermed møttes de to lagene til finale. Siden nesten alle TVN-jentene skal ut i landslagsspill i slutten av april, ble begge finalekampene spilte denne helga.

Gyllent sett

Lørdag vant TVN den første finalekampen mot Førde 3-2. Førde slo tilbake og vant 3-1 søndag. Dermed måtte det til et gyllent sett for å kåre en seriemester. Det vant Førde suverent med 15-6.

Ifølge nettsiden til Norges volleyballforbund har aldri de unge spillerne til TVN gjort det så bra i seriespillet som i år.

Årets utøver

Steen Knudsen ble også kåret til årets utøver – en tittel som alle lagene i eliteserien er med å stemme fram.

– Et godt forbilde som viser respekt for med og motspillere og som viser ekte idrettsglede, heter det om årets utøver.

Steen Knudsen ble også kåret til årets opplegger i serien.

–  Gleder meg å se andre lykkes

Steen Knudsen sier at det ble mye på en gang etter at finalekampen var over.

– Jeg hadde fokus på kampen, så det kom som en stor overraskelse at jeg ble kåret til årets utøver. Jeg er veldig ydmyk og litt målløs nå. Det er en pris man skal sette pris på å få. Jeg koser meg bare med å spille volleyball og det gleder meg mer å se andre lykkes enn at jeg lykkes selv, sier hun til VOL.

Hun sier det har vært en fantastisk sesong med Førde.

–  Det startet med at vi vant kamp etter kamp. Vi så aldri mot tabellen eller sluttspillet. Hver kamp var viktig. Derfor lykkes vi. Så fikk vi oppleve cupfinalen. Det ga mersmak til resten av sesongen. Vi ble også nummer to i Nordic Club Championships. Det var stort for oss å være med der, sier Steen Knudsen.

– Spennende finale

Finalen i dag måtte som kjent avgjøres med et gyllent sett.

– De gas oss absolutt motstand. TVN består av unge spillere, som spilte kjempegodt og med stor vilje. Men vi klarte å stoppe dem på serve og fikk spille vårt spill, sier Steen Knudsen.

– Hvordan har dere feiret?

– Det ble en lang dag, så vi er litt sliten. Jeg er akkurat kommet hjem. Feiringen skal vi gjøre på skikkelig vis litt senere, men dette var en grei måte å avslutte sesongen på. Det gir mersmak til videre satsing, sier Steen Knudsen.