Fiskefartøyet «Myrefisk» er fredag ettermiddag underveis med slep til Svolvær

– Jo, vi sleper en fiskebåt fra Myre. Det er et ordinært slep og ingen dramatikk rundt det. Den fikk framdriftshavari forleden dag og spurte om vi kunne slepe dem til Svolvær på verksted, og det er vi i gang med, sier styrmann om bord på RS «Knut Hoem», Remi Fredriksen.

– Har grei kapasitet

Like før klokken 17 var de to fartøyene startet på ferden nedover Raftsundet. På verksted i Svolvær skal «Myrefisk» få utbedret det de har feil om bord, opplyser styrmannen.

Slep er noe de har kompetanse på om bord på redningsskøyta, for noen år siden var det en øvelse som gikk spesifikt på slep, og da klarte RS «Knut Hoem» sågar å slepe hurtigruta.

– Vi har litt å dra med, det er 3000 hester som skubber, så det er relativt grei kapasitet. Det gikk helt fint å slepe hurtigruta, sier Fredriksen.

11 timers slep

RS «Knut Hoem» er stasjonert på Myre, og har mye å gjøre i sesongen mens vinterfisket pågår.

– Når det er sesong er det ganske mye å gjøre mens fisket pågår, men så har det roet seg litt etter det. Selv om vi på ingen måte er overflødige, der er alltid oppdrag som dukker opp, sier han.

Det redningsskøyta oftest bistår fiskeflåten med er når de har fått trøbbel med fiskeredskapen.

– Som regel går det på at man har fått bruket i propellen og må slepes på land for å få dette skåret av, det er den typen oppdrag vi oftest har, sier Fredriksen.

«Myrefisk» er 23 meter lang, og slepet startet klokken ni fredag morgen fra Myre.

– Vi regner med å være framme i Svolvær rundt klokken 20 på kvelden. Jeg vil tro at skipperen er glad for å få bistand, der er ikke så mange slepebåter i området som kunne tatt dette slepet, sier han.