Naustvikafestivalen 2018:

Joddski headliner for årets festival

Hiphop-legenden Joddski er headliner for årets festival, når den aller første Naustvikafestivalen går av stabelen. – Vi søker også etter frivillige til årets festival, sier festivalsjefene Edvard M. Pettersen og Matias Pettersen.

Hiphop-legenden Joddski kommer til Alsvåg, og er headliner når den aller første Naustvikafestivalen går av stabelen.   Foto: Pressefoto

Øksnes

– Det er en glede å annonsere at Joddski skal avslutte Naustvikafestivalen 2018. Den norske hiphop-legenden kommer til Naustvika for å laise opp stemninga på sitt sedvanlige vis med heftig nord-norsk rap inspirert av både reggae, rock og andre sjangre, sier festivalsjefene Edvard M. Pettersen og Matias Pettersen i ei pressemelding.

– Han Far kommer til oss etter å ha spilt på OverOslo, Karlsøyfestivalen og Trænafestivalen. Vi gleder oss helt vanvittig mye!

Første utgave

– Vi er helt avhengige av frivillighjelp når den første utgaven av Naustvikafestivalen går av stabelen i sommer. Som frivillig kan man bidra med ulike arbeidsoppgaver før, under eller etter festivalen, man vil få innblikk i hvordan festival arrangeres og man blir en del av et lite team som jobber sammen for å få Naustvikafestivalen 2018 til å bli kanonfin, sier Pettersen.

 Til gjengjeld vil man få oppleve hele eller deler av festivaldagen gratis.

– Oppfordrer folk til å gå inn på https://naustvikafestivalen.no/frivillige/ for mer informasjon og registreringsskjema.


Informasjon om artist:

Joddski, artisten tidligere kjent som Jørg-1 er en av norsk hiphops virkelige veteraner. Som 50 prosent av hiphopduoen Tungtvann slo han igjennom ved årtusenskiftet, og etablerte nesten egenhendig norskspråklig rap som en sjanger å ta seriøst. Før Tungtvann slo igjennom med festlåta “Ubudne Gjesta”, og det påfølgende albumet Nord og ned, var ikke rap på norsk noe man tok fikk respekt av å beherske. 

4 album, 1 dvd, et par ep’er, noen mixtapes og godt over 500 konserter (fra Roskilde til Svalbard) senere la Tungtvann opp, i 2007. Da hadde de rukket å vinne språkpriser, være husband på NRK-suksessen Åpen Post, havne i norskpensum på gymnaset og etablere seg som en av norsk hiphops virkelige tungtvektere. Avskjedsturneen foregikk for utsolgte hus over hele landet, og samleplata 96% solgte mer enn anstendig for et kompromissløst rapband fra nord.

På by:Larm i 2009 sto Jørg-1 fra Tungtvann opp fra de døde under navnet Joddski, akkompagnert av fullt band, og med inspirasjon fra både reggae, rock og andre sjangre etablerte han seg på nytt som soloartist. 
Med deltakelse i TV2s Det Store Korslaget ble han introdusert for det bredere lag, spesielt nord for Røros, og via tolkninger av blant annet The BlackSheeps sin “Oro Jaska Beana” opplevde han allsang på konsertene lenge før han ga ut sitt første offisielle album Krig & kjærlighet i 2010. Denne plata var tydelig reggaeinspirert, men Joddski fulgte utviklingen til bandet sitt Staalfrokost, og slapp i 2011 den langt mer rocka Bensin på bålet. 

I år headlinet han Blåfrostfestivalen hvor han for første gang produserte sitt nye prosjekt «Glasshuset», som er produsert av Salvador Sanchez. Første singel, «Gata», samplet Halvdan Sivertsen, og fikk remixer med Pant, Pumba, Klish og Foad Noor. 

Med «Glasshuset» har Joddski vendt nesen hjemover, og spilt inn album hjemme i Bodø for første gang. Det ryktes at plata kommer i flere installasjoner, og at vi snakker en treårsplan for prosjektet. 

I sommer og i høst feirer de første installasjonen «Glasshuset: Morgengry» med turnering. Joddski reiser rundt med DJ Albert Haugen og sin trofaste sidekick Jan Steigen. Joddski er bekrefta til Over Oslo, Træna, Karlsøy og Naustvikafestivalen.