– Vi representerer folket, ikke et politisk parti

– Om dette blir utvalgets siste møte, gjenstår å se, sier Torgeir Larsen som takket teknisk hovedutvalg for samarbeidet gjennom tre år.

  Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Det ble en litt spesiell avslutning på møtet til teknisk hovedutvalg, som kanskje var samlet for siste gang. Mandag kan hele utvalget bli byttet ut.

– Om dette blir utvalgets siste møte gjenstår å se. Forhåpentligvis vil demokratiet mæle videre og skille ut de forhold som er relevant og de som er mindre relevant i ei så vanskelig sak som dette, sa Larsen som takket for samarbeidet.

– Ingen av oss skal være nikkedukker

– Vi har hatt mange vanskelige saker og alle har potensial i seg til å være kontroversielle, som den store saka som blir brukt som begrunnelse for hovedutvalget skal utskiftes. Livet består ikke bare av fakta men svært mye av følelser, i den grad vi har en dag i morgen skal vi i større grad legge vekt på det i kommunikasjonen når vi står i følelseslivet, sa han.

– Fakta skla ligge i bunnen og noen demokratiske prinsipper og rettigheter for de folkene vi skal behandle for. Det betyr så mye for meg. Jeg vet at dere er for at rettferdig behandling er avgjørende. Ingen av oss skal være nikkedukker for noen som står og sier sånn og sånn skal det være. Vi har et personlig ansvar og vi har et etisk ansvar, sier leder Torgeir Larsen (Ap).

– Helt ut av proposjoner

– Jeg er veldig glad for at vi har stått samla. Vi representerer folket, ikke et politisk parti. Og alt av avgjørelser vi gjør er kontroversielle. Jeg er stolt av de avgjørelsene vi har tatt, og det samarbeidet vi har hatt oss i mellom og med administrasjonen. Jeg skal ikke gråte om vi blir avsatt, vi har ingenting å skjemmes for, sier nestleder i teknisk hovedutvalg Inge Nilsen (H).

– Jeg er stolt av alle de sakene vi har behandlet, sier Britt Mariann Olsen. Til høyre nestleder i utvalget Inge Nilsen.  Foto: Tone M. Sørensen

 

– Det har vært ei tøff tid, men jeg har ikke mista nattesøvnen, jeg har visst at vi har gjort rett og skjel for oss, vi har ikke gått ærender for andre. Vi har sittet her i tre år, og behandlet en masse saker også er det ei som har kommet helt ut av proposjoner. Jeg føler det slik at når det er den ene saka som skal velte lasset for oss, må den bare gjøre det. Men jeg håper selvfølgelig det leder og nestleder sier, at vi har et demokrati som fungerer for Øksnes, sier Olav Lind (ØTL).

– Mener vi har gjort jobben

Britt Mariann Olsen er enig:

– Jeg synes også i løpet av de tre årene vi har vært i lag, har vi behandla mange saker, også skal ei sak velte det. Når jeg får beskjed om at jeg ikke har tillitt tar jeg det til etterretning og går gjerne fra bordet om politikerne mener vi ikke har gjort den jobben vi skulle. Selv mener jeg at vi har gjort det, sier hun. 

– Det var skrebet av ordføreren at Vi vil Øksnes. Jeg tror det er det vi har villet vi som sitter her rundt bordet. Og jeg er veldig stolt og fornøyd med alle de sakene vi har behandlet som har gitt positiv virkning for kommunen og for innbyggerne våre, sier Olsen.