Dårlig vær skaper problemer:

Resultatløst søk etter savnet fisker

Dårlig vær gjør at videre søk etter den savnede fiskeren Truls Henrik Johansen fra Øksnes er utsatt til søndag. Det førte ikke med seg resultater.
Øksnes

Det blåste en del i Vesterålen lørdag og det skapte problemer for søket etter Johansen, som er antatt omkommet etter å ha havnet i sjøen natt til fredag.


Har frigitt navnet på savnet fisker

Politiet i Nordland har nå frigitt navnet på fiskeren som er savnet utenfor Øksnes.

 

– Det ble gjort søk med miniubåt i et avgrenset område i natt, men det er meldt om vindøkning i dag. Derfor er det lite hensiktsmessig å fortsette søket. Bortsett fra været, er det god sikt i vannet og gode søkeforhold, sa lensmann Johnny Holen til VOL lørdag.Politiet forbereder søk under vann:

Antar at den savnede er omkommet - forbereder søk under vann

Redningsaksjonen etter den savnede person som forsvant i havet utenfor Tindøya, er nå avsluttet. Politiet forbereder nå søk under vann.

 

Søndag ble det gjort søk med miniubåt, uten resultater. Lørdag sa Holen at de fortsatt ikke visste nøyaktig hvor ulykka skjedde.

Letemannskapene har nå gjort kalkuleringer for hvor vind og strømninger kan har ført den savnede.

Skogsøyaog Hjellandsøya er nå ferdig gjennomsøkt og det ble søkt med hundekvipasjer på Tindsøya søndag kveld.

– Vi har forflyttet mannskapene fra øyene og inn til Vottestad og Nyksund. Vi søker nå med fire lag i dette området, forklarte Valle til Bladet Vesterålen søndag kveld.

Havarikommisjonen følger med

Statens havarikommisjon for transport (SHT) er kjent med ulykken og følger utviklingen.


Har avsluttet søket etter mann som falt fra båt

KV Senja og begge redningsskøytene i Vesterålen, var involvert i aksjonen.

 

– Vi er kjent med saken og kartlegger nå omstendighetene rundt ulykken. Omfanget av våre undersøkelser er ikke endelig besluttet. Etter det vi vet, dreier dette seg om en fritidsbåtulykke. SHT skal også undersøke denne typen ulykker. Når vi har fått mer kunnskap om omstendighetene, regner jeg med at denne saken vil inngå i de undersøkelsene vi gjør når det gjelder fritidsbåter, sier havariinspektør Håvard Bentsen til VOL.