– Nå er det viktig at vi tar vare på hverandre

Ordfører Karianne Bråthen sier det er overveldende å se hvordan et samfunn stiller opp når krisa rammer.

Ordfører Karianne Bråthen berømmet alle de som har stilt opp, i etterkant av ulykken fredag. Det søkes fortsatt i Øksnes for å finne den savnede.   Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Mandag startet kommunestyret i Øksnes med ei lita orientering fra ordføreren.

– Vi har en spesiell situasjon, siden vi fikk beskjed fredag morgen om ulykka som skjedde. Det kan se ut som vi har mistet en av våre fiskere på havet. Status er at det fortsatt søkes, med ROV. Og det skal fortsettes med det arbeidet i dag, fram til halv ti i kveld når vi skal ha et møte og får status fra politiet, sier Karianne Bråthen, som forteller at det legges ikke opp til noen markering ennå.


Dårlig vær skaper problemer:

Resultatløst søk etter savnet fisker

Dårlig vær gjør at videre søk etter den savnede fiskeren Truls Henrik Johansen fra Øksnes er utsatt til søndag. Det førte ikke med seg resultater.

 

– Utrolig sterkt

Både Ken Ivar Reinholtdsen og Andre Reinholdtsen måtte melde forfall til kommunestyremøtet, begge er med i Øksnes brann og redning og deltar i søket.

– Det er søk etter antatt omkommet. Vi føler veldig med familien og de berørte, det var utrolig sterkt å være til stede på Løftingen fredag. Man har valgt å åpne opp Løftingen for å ha et sted å samles, og det kom mange, blant de som møtte opp var det mange ungdommer. Det var en sterk opplevelse, dette berører mange og det er viktig å ta vare på hverandre i denne situasjonen, sier hun.


Har frigitt navnet på savnet fisker

Politiet i Nordland har nå frigitt navnet på fiskeren som er savnet utenfor Øksnes.

 

– Stiller opp når krisa sammer

– Det  har vært overveldende å se hvordan et samfunn stiller opp når krisa rammer. Det er imponerende å se at folk har sluppet alt de har i nevene og trør til, sier Bråthen.

– Fra det offentlig hjelpeapparatet med psykososialt kriseteam, brann, politi og til frivillige som har stilt opp med alt fra kaker til matservering. Og fiskerne har vært med fra begynnelsen av. Jeg er utrolig imponert av det som har vært i løpet av helga. Det er rørende å se, det er sterkt, sier Bråthen.

–  All ære til de som står på videre søker videre for å finne den savnede. Det er en spesiell dag og det blir spesielt å gjennomføre dette møtet, men vi skal få det til, sier hun.


Har avsluttet søket etter mann som falt fra båt

KV Senja og begge redningsskøytene i Vesterålen, var involvert i aksjonen.