Mannskap om bord på båtene som deltar i søket etter savnede Truls Johansen har stått på sent og tidlig. Da Signy Bye Larsen ble spurt om å bidra, var hun ikke et øyeblikk i tvil.

Fikk lapskaus om bord

– Jeg ble spurt i dag mårrest om jeg kunne lage lapskaus til de som deltar i søket. Det var min gode nabo Ken Ivan Reinholdtsen som spurte meg, for de hadde spist karbonader i tre dager nå, og hadde lyst på noe annet, sier Signy.

Hun tilføyer at hun har hatt svigerinnehjelp på kjøkkenet i tilberedningen av lapskausen, og med skrelling av råvarene.

De to store grytene med lapskaus, som duftet herlig og tilhørende flatbrød ble tirsdag kveld hentet i småbåthavna på Myre og bragt ut til de som deltar i søket av Freddy Andreassen.

– Også Fiskarkvinnelaget har vært i sving, de var på Tunstad på Skogsøya og serverte de som deltok i søket søndag, sier Signy.

– Alle blir berørt

– Vi er et fiskersamfunn og det er klart alle blir sterkt berørt når ei slik tragisk ulykke som dette skjer. Det er ikke større forhold her enn at vi kjenner hverandre. Havet det gir, men havet tar også.  Det som har skjedd er bare ufattelig trist, sier Stig Ole Larsen.

Uten mat og drikke, duger heltene ikke: Stig Ole Larsen hjalp til med transport av middagsmaten laget av Signy Bye Larsen.

Han er imponert over den store frivillige innsatsen.

– Er det noe vi faktisk er veldig gode på i Øksnes så er det frivillighet. De som har deltatt i søket har stått på nesten dag og natt. Ikke har de hatt været på sin side heller i dette arbeidet, sier Larsen.

Strandsøk på gang

Tirsdag kveld organiserte Øksnes brann og redning strandsøk i området fra Nyksund og mot Kattflågan, der tre søkelag med fire personer på hvert lag søkte i strandsonen.

– Det som har skjedd er tragisk, men har også vekket et stort engasjement og samhold, der frivillige er med og bidrar på mange vis, sier Larsen.

Øksnes brann og redning i gang med strandsøk, krevende jobb som utføres i øsende regn.

Øksnes kommune melder tirsdag at redningsskøyta Knut Hoem ønsker informasjon fra alle som har vært/er med i søket om søkemetode (land eller båt), søkeområde og tidspunkt. Send e-post med opplysninger til rs107@rs.no  Husk å oppgi navn og telefonnummer, skriver kommunen i ei melding.

– Frivillige som ønsker å være med på videre søk bes henvende seg på SMS til Øksnes Røde kors på tlf. 416 53 131. Oppgi navn og telefonnummer, skriver Øksnes kommune.

Tor-Aksel Bye Larsen og hunden Tako var tirsdag kveld ute langs Nyksundveien for å speide. Foto: Tone M. Sørensen

Også privatpersoner bidro tirsdag kveld var det mye trafikk på Nyksundveien. Tor-Aksel Bye Larsen var blant de mange engasjerte som var ute for å lete.

– Jeg bare kjører en tur for å se og bidra litt, sier han.