Onsdag fortsatte søket etter den savnede Truls Johansen (23).

Om bord «Viljar» er pårørende med.

– Vi skal ut å lete i et område, men slik forholdene har vært med været, vind og strøm, er det sånn at den savnede kan befinne seg hvor som helst, sier Andre Reinholdtsen.

– Viktig med mye båter

Han har sammen med mannskap om bord lagt ned en enorm innsats i søket. De har «stått på» fra tidlig morgen til langt på natt, og vil fortsette med dette.

–  Det er en kompis vi leter etter.  Håpet er at vi skal finne han i løpet av de neste dagene. Da er det viktig at vi har mange båter ute i området, slik at vi kan finne han, sier Andre Reinholdtsen.

Etter uværet fredag og det dårlige været som har preget deler av helga, har vind og straumforhold bidratt til å gjøre søkearbeidet vanskelig.

–Derfor må vi trolig søke gjennom store deler eller hele området på nytt, for å være sikre. Det som er bra med vår ROV (ubemannet undervannsfarkost), er at vi er med på å begrense området man trenger å lete i siden vi nå er to med dette utstyret om bord, sier Andre Reinholdtsen.

Andre Reinholdtsen og Ken Ivan Reinholdtsen forsetter å stå på i søkeinnsatsen, og berømmer de mange frivillige som deltar. Foto: Tone M. Sørensen

– Det kan godt hende vi må gå tilbake og gå over områder der vi også har vært tidligere, sier Reinholdtsen.

Kostbart søk

Onsdag morgen ankom politiets ROV-ressurs, som er båten «Gunnerus» som kom fra Trondheim.

– Den båten er ute i søk nå, og det de gjør er at de gjennomsøker de dypere områdene, mens vi konsentrerer oss om steder der det er grunnere, sier Andre Reinholdtsen.

Også redningsskøytene «Dagfinn Paust» «Knut Hoem» er ute og søker, det samme er flere småbåter og frivillige fiskere som bidrar. Om bord på Viljar er ROV fra Subsea Nor og ROV-pilot Jan Erik Jenssen fra Stokmarknes. Andre Reinholdtsen berømmer kompetansen til Hadselfirmaet og er glad for å ha dem ombord.

– Men det er klart det koster dette. Denne operasjonen vil trolig komme på rundt 250.000 kroner, sier Andre Reinholdtsen.

Det er startet et privat minnefond til inntekt for søket og til støtte for de pårørende. Den tragiske ulykken har skapt et stort engasjement og samhold i Øksnes.

– Det foregår også strandsøk nå, men nøyaktig hvor disse mannskapene er har jeg ikke helt oversikt over, sier Ken Ivan Reinholdtsen i Øksnes brann og redning.

Stort område

– Vi må bare fortsette å lete, det er et stort område og mange øyer og holmer men vi har ikke gitt oss ennå, vi har fortsatt et håp om at vi skal gjøre funn, sier Andre Reinholdtsen.

«Viljar» på vei ut fra Myre havn onsdag for å fortsette søket. Foto: Tone M. Sørensen

AIS-en, oversikt over den marine trafikken viser at der er mange som deltar i letingen.

– Vi har også hatt med oss ut han som var med i ulykkesbåten, for å forsøke å få en pekepinn på området, vi har virkelig forsøkt alt vi har kunnet i dette søket. Det er veldig bra at der også er småbåter med i søket, og de neste dagene må vi ha øynene med oss, sier Reinholdtsen.