– Vi gir hele tiden gir ut informasjon om hvem folk kan kontakte hvis de har behov og er berørt. Vi er der for dere, ring hvis det er noe! sier ordfører Karianne Bråthen.

Hun tilføyer at kommunens psykososiale kriseteam har vært i aksjon siden fredag, men vil nå forsterke innsatsen etter at det ble kjent at tre menn er siktet for uaktsomt drap og/eller å ha hensatt den savnede i en hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette.

- Forsterker innsatsen

– Vi forsterker enda mer på grunn av den beskjeden. Det viktigste for oss nå er å ha folk tilgjengelige for dem som trenger en samtale, sier hun.

– Øksnes er et lokalsamfunn i sjokk fordi enda flere blir berørt av en slik situasjon. I et lite samfunn som vårt er kan det fort bli misstemning, men vi skal huske på at det er en siktelse. Politiet må få lov til å gjøre sin etterforskning. Så skal vi være tilgjengelig for alle som har behov for det, sier Bråthen.

Søkene etter savnede Truls Johansen (23) fortsetter med uforminsket styrke torsdag.

– Tragisk hendelse som er blitt verre

– Det viktigste vi kan gjøre som en kommune er å tilby samtaler og hjelp til de som trenger det. Dette er en tragisk hendelse som har blitt verre, sier Bråthen.

Kommunens psykososiale kriseteam, består av leder Hilde Gunn Vaseli, kommunalsjef Elin Wilsgård, prest Evy Brun, kommunelege Ellen B. Pedersen, helsesøster Lena Frantzen, og Marte Standa og Kjersti Britten, som begge arbeider med psykisk helse.

– Vi har lagt ut informasjon på Facebook-siden til Øksnes kommune og på hjemmesiden med oversikt og telefonnummer man kan ringe. Vi synes det er viktig å få formidlet at kommunen har et psykososialt kriseteam på plass hvis folk trenger det, sier Bråthen.

– Vurderer fortløpende

Sist lørdag var det åpen kirke på Myre. I tillegg var Løftingen, samfunnshuset på Stø, åpen fredag. Etter den tragiske ulykken var det mange som hadde behov for å samles.

– Det var mange som benyttet muligheten og kom til kirken, så jeg tror det var viktige samlinger. Det var spesielt mange unge folk. Vi følger situasjonen fortløpende og vurderer hele tiden behovet, vi det gjør det som kriseteam, sier prest Evy Brun.