Natt til fredag i forrige uke forsvant Truls Henrik Johansen fra en fritidsbåt på tur fra Skipnes til Myre. Johansen er fortsatt ikke funnet og søk har pågått siden.

SISTE: Varetektsfengslet i fire uker

SISTE: Løslates

I dag ble tre menn siktet for uaktsomt drap i saken.

VOL snakket i dag med Anne Margrethe Kleczka, seksjonsleder etterforskning ved driftsenhet Lofoten og Vesterålen, Nordland politidistrikt for å finne ut hva som er bakgrunnen for siktelsen:

– Hva mener politiet har skjedd her?

– Politiet prøver å finne ut hva som skjedde da savnede forsvant natt til 15. juni. Folk er avhørt og vi prøver å kartlegge hva som har skjedd. I den forbindelse har vi pågrepet tre personer, som vi mener kan ha opplysninger i saken. Parallelt fortsettes det med søk etter savnede, sier Anne Margrethe Kleczka, seksjonsleder etterforskning ved driftsenhet Lofoten og Vesterålen, Nordland politidistrikt.

– Hva førte til at dere kom frem til denne siktelsen?

– Grunnlaget for siktelsen er forklaringer gitt til politiet og observasjoner gjort under redningsaksjonen, sier Kleczka. Hun sier at politiet er i en fase der de forsøker å finne informasjon. Politiet har ikke tatt stilling til den enkeltes rolle i saken.

– Det får videre etterforskning vise, sier Kleczka, som ikke vil gå dypere inn i detaljene.

Det  ble torsdag holdt fengslingsmøte i Vesterålen tingrett. VOL var tilstede på møtene men det er referatforbud på slike fengslingsmøter.

Dro til sjøs sammen

Det var natt til fredag 15. juni at mannen i 20-årene ble meldt savnet etter at en fritidsbåt kantret. Etter det VOL forstår gikk de fire mennene ut i to fritidsbåter fra Øksnes Vestbygd rundt klokken to på natten. Det skal ha vært to personer i hver båt.

– De skal ha vært til sjøs sammen, men hendelsesforløpet er fortsatt ukjent og om det har skjedd noe straffbart, fortsetter Kleczka.

De tre mennene som nå er pågrepet ble alle hentet opp av Redningsskøyta samme natt.