Dette meldte politiet i ei pressemelding mandag.

– Politiet i Vesterålen har jobbet med saken gjennom hele helga. Det har vært gjennomført flere avhør og det følges opp tips som er kommet fra publikum. Men vi er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen og mye arbeid gjenstår, opplyses det fra politiet.

En person ble i forrige uke varetektsfengslet i fire uker. Han er siktet for uaktsomt drap og/eller å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand. Politiet siktet han for Uaktsomt drap, mens tingretten dømte mannen til fire ukers fengsel og reduserte siktelsen til å hensatt en person i en hjelpeløs tilstand. Denne dommen er anket av mannens advokat.

To andre er siktet for å ha hensatt savnede i en hjelpeløs tilstand eller medvirket til dette. Politiet fikk ikke tingrettens medhold til varetektsfengsling av disse, men har anket avgjørelsen til lagmannsretten.

– Vi venter nå på lagmannsrettens kjennelse, heter det i pressemeldinga.

Tirsdag morgen er kjennelsene i ankene fortsatt ikke kommet politiet i hende.

Omfattende søk

Gjennom helga har det foregått omfattende søk etter den antatt omkomne.

– Politi og frivillige har søkt i vann og på land området der den savnede sist ble observert. Strandsoner er undersøkt på øyer, holmer og skjær. Forskningsfartøyet Gunerius har skannet havbunnen i store områder og det har vært brukt undervannskamera. Nå skal politiet ta en gjennomgang av det som er gjort i søket og hva som skal gjøres videre.