Jobber med å sammenstille strandsøkene:

Hunder gjorde markeringer i området Børøya

Innsatsleder Jørn Karlsen som koordinerer søket etter savnede Truls Henrik Johansen (23) arbeider med å få oversikt over alt av strandsøk. Søndag ble søket konsentert etter at hunder markerte ved Børøya.

Tor Kallmyr fra Kripos sammen med innsatsleder Jørn Karlsen.  Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Politiets innsatsleder får mandag inn kart og oversikt fra frivillige som har foretatt søk, og sammenholder alt som er gjort i søket etter den savnede 23-åringen.

– I løpet av dagen regner vi med å ha bra oversikt, sier innsatsleder Jørn Karlsen.

Hunder gjorde markering helga – søket ble konsentrert

Lørdag var seks ekvipasjer fra Norske redningshunder i aksjon. Også søndag var disse ute i søk.

– Vi har hatt hunder som har gjort markering både lørdag og i går, derfor ble området plutselig konsentrert rundt Børøya. Der er også det siste området som er pekt ut at hendelsen skjedde, sier Ken Ivan Reinholdtsen i Øksnes Brann- og redning, som er en av de frivillige som har vært med på søket.

Etter at hunder gjorde markering ble søket konsentert rundt Børøya.  Foto: Skjermdump

– Redningsskøyta har hatt nede dykkere der, fordi det er så tett, det er nesten umulig å se inne i tareskogen. Vi var nede der med ROV og fikk virkelig sett hvor tett det er og hvor vanskelig det er å søke i slike områder, sier han.

I området rundt Børøya er det mye tareskog som er vanskelig å søke gjennom. Redningsskøyta hadde dykkere nede i området.  Foto: Fra ROV-kamera

Store ressurser satt inn:

70 personer ute i søk fra Kråkberget

Politiet koordinerer nå et større søk etter savnede Truls Henrik Johansen (23). Lørdag ble det gjennomført strandsøk en rekke steder i Bø, der 70 personer deltok.


Har gått sørover

Politiets ROV-ressurs, «Gunnerus» har avsluttet søket og gått sørover.

– «Gunnerus» har avsluttet operasjonen de hadde. De har søkt gjennom det de hadde lagt plan om å søke. Så er det slik at man vil uansett klare å utvide og utvide, men på ett eller annet tidspunkt må man bestemme seg for et område man skal søke og gjennomføre det, sier Karlsen.

Han tilføyer at i utgangspunktet hadde «Gunnerus» bare planlagt å bli i området i tre dager, men ble lengre. Skipet fra NTNU som har både ROV og sonar ankom Øksnes onsdag morgen i forrige uke, og satte mandag kursen sørover.

– De føler at de er ferdige med den jobben de skulle gjøre, sier Karlsen.

– Hva skjer videre?

– Det som skjer videre, det er et faktum at vi fortsatt ikke har funnet ham. Vi gjør ei fortløpende vurdering og ser om der er noe strandsøk som gjenstår, som vi kan bruke hjelpekorpsene og redningshundene på. Også er det å gå inn og vurdere om det er andre tiltak vi kan iverksette for å prøve å sjekke enda mer, sier innsatslederen.


– Vi er utrolig takknemlig for den frivillige innsatsen

Mandag vil politiet forsøke å sammenholde alle de frivillige strandsøkene med de offisielle søkene som har vært organisert. – Vi må prøve å finne ut om der er plasser der det ikke har vært søkt, sier innsatsleder Jørn Karlsen.

 

Gjøres løpende vurdering

– Og de tankene og ønskene vi har blir lagt fram for stabssjef i Nordland politidistrikt, som gir klarsignal eller sier vi ikke skal gjennomføre. Det er på langt nær slik at vi har avsluttet alt av søk. Det er ikke endelig bare fordi «Gunnerus» har forlatt, sier Karlsen.

– Vi må føle at det har en hensikt de neste søkene vi tar. På ett eller annet tidspunkt, om tre dager eller en måned, vil det bli satt en strek, at vi er over søkefasen, sier Karlsen.


Gjorde en flott innsats i strandsøket

Redningshunden Diesel er ennå ikke ferdig utdannet, men viste hva han er god for i strandsøket som ble gjennomført lørdag.

 

Tor Kallmyr fra voldseksjonen ved Kripos er i Vesterålen for å bistå lokalt politi med den taktiske delen av etterforskninga. Etterforskningen skjer parallelt med søkene.

–  Min rolle idette er å være ansvarlig for søkene og mitt mandat er å finne Truls, sier Karlsen, som ikke har oversikt over det frivillige søket som foregår, siden det ikke er noen rapportering til politiet, men at dette er noe som skjer parallelt med de offisielle søkene.

Dårlig vær i vente

– Det blir ikke mer søk nå før tidligst torsdag på grunn av dårlig værmelding, det er meldt kuling styrke opp i 20 sekundmeter i morgen, sier Ken Ivan Reinholdtsen, som forteller at André Reinholdtsen er opptatt i møter i dag i forbindelse med at Cermaq-styret er på besøk i Alsvåg.

– Politiet er nå i full etterforskning, og de holder på å sy sammen og vi skal være en del av den sammensyingen i forhold til hvor det er søkt og så skal man prøve å se på veien videre. Noe søk vil bli gjort i privat regi, det er først og fremst André og de pårørende som styrer det, sier Ken Ivan Reinholdtsen.

Han var selv innkalt til avhør hos politiet søndag, og var ikke med på søk fra «Viljar».

– De var ute og søkte i går og hadde en del ting de skulle gjøre ferdig i forhold til noen områder. Egentlig skulle de ikke ut, men siden værmeldinga er dårlig de neste dagene gikk de ut i går ettermiddag i firetida, og var tilbake rundt klokken elleve, sier Reinholdtsen.

Lager kart over områdene

Søndag hadde «Viljar» gått inn gjennom fjorden og vært ved Sunderøya og Skipnes, inn mot Kråkberget og kommer rundt Nærøya opp Austringen og opp langs med Langøya.

– Nå synes det hele sammen, Subsea Nor har fått beskjed om å lage kart og merke hvor vi har vært med ROV og hva som er gjort. Vidar Johansen i Øksnes Røde kors har fått beskjed om å lage kart og merke av hvor det er gått søk. Rett og slett hva er gjort den siste uka i forhold til alle søkene som er gjennomført, sier han.

Deretter skal man forsøke å lage et kart med oversikt.

– Hadde vi hatt et nøyaktig punkt hvor ulykka skjedde hadde vi visst hvor vi skulle sette inn trøkk i forhold til straum og bunnen, da vi visst hvor vi skulle sette inn trøkket og hvor vi skulle lett. Det er fire forskjellige steder nå, så det er umulig å beregne, sier Reinholdtsen.


Pårørende med på søket

– Det som er gjort fra André sin side er fordi pårørende skal få være med. For å få fred med seg selv, at der er søkt ut gjennom alle områdene de ønsker. Hvis André fortsetter søket blir det i forbindelse med pårørende, der de ønsker det skal søkes, sier Ken Ivan Reinholdtsen.

– Så fremst ikke politiet kommer på banen og leier de inn til sitt arbeid. Så langt har de ikke gjort det, de brukte ROV fra Subsea Nor natt til lørdag, men brukte deretter sitt eget, sier han.

– De har ikke kunnet gå helt inn i fjæresteinene, slik vi har kunnet, vi har brukt båe sonar, ROV og scanning og har også hatt småbåt som har gått helt opp i fjæresteinene i de samme områdene som vi selv har vært i, sier han.

Staker ut kursen videre

Mandag og tirsdag morgen avholder politiet møter på Sortland.

– Da vil jeg tro det blir staket ut noen kurser i forhold til hva slags arbeid politiet skal gjøre. I ettertid blir det en diskusjon mellom de pårørende og Subsea Nor om hva de skal gjøre. Det er kommet inn over 600.000 kroner, så de kan enda søke i noen dager til, sier Reinholdtsen.

Andrè Reinholdtsen og Ken Ivan Reinholdsen ved "Viljar" som var ute i søk søndag, da leteområdet ble konsentrert rundt Børrøya.  Foto: Tone M. Sørensen

 

Det er privatpersoner som startet innsamlinga.


Over 600.000 kroner samlet inn til søket etter Truls

Innsamlingen som er startet av privatpersoner til et minnefond til søk etter Truls Johansen (23) har nå oversteget 600.000 kroner. – Det er helt utrolig, sier Glenn Harald Hansen.

 

– De hadde et mål om å nå det som var innsatt til redningsselskapet, men har galant kjørt fordi, sier Ken Ivan Reinholdtsen som synes det er rørende at både folk og firmaer stiller opp med støtte og har bidratt med penger.

– Vi regner med at onsdag er det staket ut noen kurser videre for hva som skal skje for torsdag, fredag og helga, sier Reinholsten.


Over 600.000 kroner samlet inn til søket etter Truls

Innsamlingen som er startet av privatpersoner til et minnefond til søk etter Truls Johansen (23) har nå oversteget 600.000 kroner. – Det er helt utrolig, sier Glenn Harald Hansen.

 

Samlet inn over 500.000 kroner:

Nå blir det nytt varmesøkende kamera til redningsskøyta

Innsamlingsaksjonen Rudi Mortensen satte i gang etter at kompisen forsvant på sjøen, gjør at Redningsselskapet nå får råd til ei viktig oppgradering på redningsskøyta «Knut Hoem» med nytt varmesøkende kamera.– Vi er utrolig takknemlig for den frivillige innsatsen

Mandag vil politiet forsøke å sammenholde alle de frivillige strandsøkene med de offisielle søkene som har vært organisert. – Vi må prøve å finne ut om der er plasser der det ikke har vært søkt, sier innsatsleder Jørn Karlsen.Gjorde en flott innsats i strandsøket

Redningshunden Diesel er ennå ikke ferdig utdannet, men viste hva han er god for i strandsøket som ble gjennomført lørdag.Store ressurser satt inn:

70 personer ute i søk fra Kråkberget

Politiet koordinerer nå et større søk etter savnede Truls Henrik Johansen (23). Lørdag ble det gjennomført strandsøk en rekke steder i Bø, der 70 personer deltok.Kripos bistår lokalt politi med etterforskningsledelse og teknisk etterforskning

Kripos er nå på plass i Vesterålen for å bistå politiet i etterforskningen rundt forsvinningen av Truls Henrik Johansen.Vil søke i Bø-området lørdag

Innsatsleder i Sortland, Jørn Karlsen, forteller VOL at søket etter savnede Truls Henrik Johansen vil fortsette i Bø-området lørdag.Ankesak ikke opp før over helga

Politiet anket kjennelsen fra fengslingsmøtet i tingretten. Ankesak kommer ikke opp i lagmannsretten før over helga.Politiet anker kjennelsen på to av de siktede

Politiet anker kjennelsen på to av de siktede etter savnet-saken i Øksnes.Fikk fire ukers varetekt - anker kjennelsen

En mann i 30-årene er varetektfengslet i fire uker etter at Truls Henrik Johansen forsvant på havet natt til forrige fredag. Han får heller ikke kommunisere med enkelte vitner i saken i den perioden.

 

Vesterålen tingrett mener to av siktede bør løslates:

Retten: – Ikke skjellig grunn til mistanke

Vesterålen tingrett mener to av siktede bør løslates, men de forblir i politiets varetekt etter at kjennelsen er blitt anket.

 

– Viktigere enn noensinne å gi bidrag til fondet

– Leteaksjonen er kostbar for de private som deltar, og i situasjonen som nå har oppstått nå er det viktigere enn noensinne at vi samler inn til minnefondet, sier Glenn Harald Hansen.

 

Store styrker som er ute og leter:

Strandsøk på vestsiden av Andøya i dag

Det søkes fortsatt etter savnede Truls Johansen parallellt med etterforskningen. – Det er ganske store styrker som er ute, sier lensmann i Øksnes, Jonny Holen. Det varsles søk i Andøy. Kommunens kriseteam tilgjengelig hele døgnet:

– Vi er et lokalsamfunn i sjokk

– Vi ivaretar alle pårørende, og forsterker kriseteamet, sier ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen.
Etterforskningsleder Anne Margrethe Kleczka:

– Siktedes forklaringer årsaken til siktelsen

Anne Margrethe Kleczka i politiet sier de siste dagers avhør og vitneobservasjoner ført til at tre menn i dag ble siktet for uaktsomt drap på Truls Henrik Johansen.Tre menn pågrepet og siktet for uaktsomt drap etter dødsfall i Øksnes

Tre menn er pågrepet i forbindelse med at en mann fra Øksnes forsvant i sjøen sist fredag.– Vi må trolig gjennomsøke hele området på nytt

Fra «Viljar» fortsetter søket etter savnede Truls Johansen. – Vi trenger mye båter ute de neste tre-fire dagene, vi har fortsatt et håp om å gjøre funn, sier Andre Reinholdtsen.Stort samhold og engasjement i Øksnes:

Signy koker lapskaus til letemannskapene

Signy Bye Larsen er blant mange frivillige som bidrar. Hun leverte lapskaus til båtmannskapene som deltar i søket etter savnede Truls Johansen.Politiets ROV-ressurs ankommer onsdag:

Formidabel innsats i søket etter savnede Truls Johansen

– Området vi søker i har vært utvidet fordi vi må ta med vind, vær og straum i betraktning, sier lensmann i Øksnes, Jonny Holen. Han er imponert over innsatsen som er lagt ned av frivillige i søket.

 

Heliteam med frivillig innsats i søket

Heliteam bidrar tirsdag ettermiddag fra lufta i søket etter den savnede.

 

Fortsetter søket etter savnede- betaler ROV av egen lomme:

– Om bord på «Viljar» ble vi nedringt av frivillige som vil bidra

Øksnes kommune oppfordrer frivillige om å delta i søket etter den savnede fiskeren og et større søk pågår nå.  – Vi holdt på å bli nedringt av folk, sier Ken Ivan Reinholdtsen, som berømmer den store innsatsen.Starter privat ettersøksfond etter savnet i Øksnes

Samtidig som innsamlingsaksjonen til Redningsselskapet nærmer seg en halv million kroner, har Eirin Hansen fra Øksnes startet en privat innsamlingsaksjon til søk etter den savnede fiskeren.Ikke bare én, men to samtidige ulykker med båt i Øksnes

Det var ikke bare én, men to samtidige ulykker med småbåter i Øksnes natt til fredag i forrige uke.

 

Samler inn til Redningsselskapet etter ulykka i Øksnes

Æ ønska å starte deinna innsamlingsaksjon mæst førr å hedre han Truls, mæn å førr å prøv så gått mann kainn å jør havet tell en tryggare plass å vær., skriver Rudi Mortensen fra Øksnes på Facebook. På kort tid er det samlet inn over 300.000 kroner til Redningsselskapet.Rådmann og lensmann berømmer frivillig innsats

– Et lite samfunn som er sterkt rammet

– Vi er lite samfunn som er sterkt rammet, men jeg må få berømme den innsatsen frivillige har gjort og gjør, sier Elise Gustavsen, som er rådmann i Øksnes kommune.Dårlig vær skaper problemer:

Resultatløst søk etter savnet fisker

Dårlig vær gjør at videre søk etter den savnede fiskeren Truls Henrik Johansen fra Øksnes er utsatt til søndag. Det førte ikke med seg resultater.

 

Har frigitt navnet på savnet fisker

Politiet i Nordland har nå frigitt navnet på fiskeren som er savnet utenfor Øksnes.Politiet forbereder søk under vann:

Antar at den savnede er omkommet - forbereder søk under vann

Redningsaksjonen etter den savnede person som forsvant i havet utenfor Tindøya, er nå avsluttet. Politiet forbereder nå søk under vann.Har avsluttet søket etter mann som falt fra båt

KV Senja og begge redningsskøytene i Vesterålen, var involvert i aksjonen.