– Min klient er uenig i kjennelsen fra Hålogaland lagmannsrett, og ønsker derfor å anke avgjørelsen til Høyesterett, forklarer advokaten til en av de siktede Hanne Elise Skare til VOL.

Raskt

Hun representerer en av de to mennene som sist fredag ble frigitt av Vesterålen tingrett etter fengslingsmøtet torsdag 21. juni. Politiet anket denne avgjørelsen til lagmannsretten og onsdag kom lagmannsrettens kjennelse.

Skares klient ble dømt til fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud.

På spørsmål om tidsrammen for den siste ankeprosessen, sier Skare at anken vil foreligge så raskt som overhode mulig.

Også mannen med samme tiltale som Skares klient, en mann i 20-årene, vil anke til Høysterett:

– Min klient er overrasket og uenig i kjennelsen fra lagmannsretten. Han ønsker å anke til høysterett, sier mannens advokat, Stian Paulsen og legger til:

– Vi håper ankeprosessen går raskt og så håper vi at politiet foretar etterforskning og avhør så raskt som mulig.

Natt til 15. juni ble Truls Henrik Johansen (23) meldt savnet. En uke senere ble tre menn siktet for uaktsomt drap og/eller å ha henlatt en person i hjelpeløs tilstand. Dette var en mann i 20-åra, en i begynnelsen av 30-åra og en i slutten av 30-åra.

VOL har foreløpig ikke lyktes å få en kommentar fra advokaten til mannen siktet for uaktsomt drap i saken.

Siktet

Fredag 22. juni avsa Vesterålen tingrett kjennelse der en av de siktede ble fengslet i fire uker med brev-og besøkskontroll siktet for uaktsomt drap. Vesterålen tingrett tok imidlertid ikke tilfølge begjæringen om fengsling for de to andre siktede. Politiet anket over dette og de siktede ble holdt fengslet inntil Hålogaland Lagmannsrett hadde avsagt kjennelse.

I lagmannsrettens kjennelse fikk alle fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud. Politiet påstand var også to ukers isolasjon for alle tre, dette gikk heller ikke lagmannsretten med på.