Jarle Hammer har donert et kunstverk til innsamlingen til minnefondet. Foto: Innsendt

Minnefondet til Truls Henrik Johansen (23) har nå nådd 800.000 kroner. Den private innsamlingen ble startet av Eirin Hansen. Sønnen Glenn Harald Hansen har engasjert seg for at innsamlinga skal nå ut til mange, og i tillegg til kronerullingen er det nå startet auksjon, der to kunstverk skal auksjoneres bort.

Malerier i maritim stil

Glenn Harald Hansen eier Høtten pub på Myre, og på veggene henger det kunstverk av billedkunstneren Jarle Hammer.

– Det er malerier som har hengt på veggene i alle år. Jarle er veldig dyktig og han maler mye hav og personer, det er e veldig maritim stil i det han laget. Og slikt sett er det er det en perfekt mann å bruke i denne sammenhengen, sier Hansen.

Jarle Hammer har donert et sterkt bilde til innsamlingen, som viser ei strand der ei kvinne og barn står.

Jarle Hammer har donert et kunstverk til innsamlingen til minnefondet. Foto: Innsendt

– Mamma ringte og spurte om han ville stille opp, og det gjorde han. Dette bildet passer så godt at jeg undrer på om det er blitt malt av han spesielt til dette formålet, sier Hansen.

Satser på millionen

I  tillegg er det et bilde av sortlandkunstneren Bjørn Elvenes som auksjoneres bort.

– For Jarle Hammer-bildet er det satt startpris på 4.000 kroner, og nå er det kommet inn bud oppe i 7000 kroner. Å holde auksjon på disse bildene er en ting vi gjør for å prøve å samle inn til fondet, sier han.

Glenn Harald Hansen har selv vært med ut for å lete, og var med Viljar en dag, for å få se hvordan søket ble gjort. En del av midlene som samles inn til fondet skal gå til utgifter i forbindelse med søket og til familien.

– Innsamlinga til minnefondet har gått over all forventning, vi er på 800.000 kroner  og vi satser fortsatt på å kunne nå en million kroner. Utgiftene til ROV er nå kanskje kommet opp i 500.000 – 550.000 kroner nå, den samlede regningen på den, sier han.

Folk fra hele landet gir

Hansen sier det er stort engasjement og folk er opptatt av hva som skjer i denne saken.

– Mengden av folk som har bidratt sier mye om samhold og støtte. Det er veldig mange som sier med det som har skjedd at samholdet i Øksnes er ubeskrivelig bra, og det sier jeg meg selvfølgelig enig i. Det tyder på at når det skjer ting, så stiller folk virkelig opp, sier han.

Folk fra hele landet har gitt bidrag til minnefondet.

– Det er  mange fremmende også som har bidratt på søk og til fondet, det er kommet inn masse summer fra hele landet. Og det er flott, for når man kommer i en slik situasjon virker det som man står ganske alene og får ikke noe midler fra staten. Da blir man stående med regning som må dekkes privat om man har lyst til å gjøre en ekstra innsats.

– Ubeskrivelig

– Jeg tenkter at det er ingen familier som vil si seg fornøyd med den innsatsen fra ROV-båten fra Trondheim som har vært og søkt, de var her i fem dager i forrige uke, sier Hansen.

Fra mandag til onsdag denne uka hadde politiet båten «Brennsund» med ROV og sonar i aksjon, men har nå avsluttet den innsatsen. Andre Reinholdsen og frivillige fra Øksnes brann og redning har om bord på Viljar søkt kontinuerlig med ROV innleid privat fra Subsea Nor.

– Det som Andre Reinholdtsen har gjort det tror jeg alle tar av seg hatten for, det er nesten så man ikke kan beskrive det med ord. Og det viser for et samhold det er. Og det er altså noe som må betales fra egen lomme når man stiller opp slik han har gjort, uten å få noen støtte fra myndighetene, sier han.