Onsdag var også redningsskøyta «Knut Hoem» ute i søk i området, og det var også ”Viljar” til Andre Reinholdtsen.

Politiets innsatsleder Jørn Karlsen opplyser at det de har i søk er katamaranen ”Brunnsund” som har ROV og scannerutstyr om bord.

Fullfører søkene

– De holder på med å fullføre de søkene som var planlagt på Børøya, de har holdt på siden mandag og avslutter kanskje i dag om det ikke blir noe funn, og det har det ikke vært til nå, sier Karlsen.

Han tilføyer at området som er gjennomsøkt siden mandag er et område ved øya man hadde bestemt på forhånd skulle søkes gjennom.

– De som utfører dette er det samme firmaet som var om bord i «Gunnerus», de har byttet båt men det er det samme typen utstyr i denne, så dette er en videreføring av søket, sier han.

Området der hunder markerte

– Dette er blant annet det området der hunder har markert, men vi dekker er litt større område øst for Børøya, det er blant annet i det området det søkes, sier Karlsen.

– Hva skjer etter i dag hvis det ikke blir gjort funn?

– Det som skjer er at det ikke vil bli noe organisert søk fra politiets side før over helga. Det blir et møte over helga, på onsdag og da kommer vi til å planlegge mulighet for videre søk. I møtet onsdag blir det bestemt hva som blir iverksatt, om det eventuelt blir nye søk, sier Karlsen.

– Har dere en klarere indikasjon på hvor det har skjedd?

– Det som går på etterforskningsdelen den får etterforskningsleder si noe om. Det jeg gjør er å planlegge søk ut fra de opplysningene vi har og sitter med. Muligheten er at vi ikke har funnet han der vi har søkt til nå, og da ser vi på nye muligheter hva vi skal gjøre. Det blir bestemt og tatt stilling til hva vi skal gjøre videre etter onsdag, sier han.

Kan bli nye strandsøk

– Er det aktuelt med nye strandsøk og bruk av hund?

– Den kan så absolutt være aktuelt, vi ser på masse muligheter og det blir presentert på onsdag og da blir det tatt en avgjørelse på hva vi gjør. Vi er åpen for det meste, sier Karlsen, som legger til at hundene fra organisasjonen Norske redningshunjder er en flott ressurs.

– Det er godt å ha slike å bruke og det er absolutt noe som kan være aktuelt uti uka. Det må vi komme tilbake til, hva som blir gjennomført og ikke, sier innsatslederen.