Gir ikke opp å finne Truls Johansen:

Politiet: – Ny informasjon gjør at vi vil søke i et nytt område

I en pressemelding melder politiet i Vesterålen at de skal fortsette søkene etter Truls Johansen. De har ikke gitt opp å finne ham.

Øksnes brann og redning fra da de gjennomførte strandsøk. Strandsøkene ble avsluttet for et par uker siden, og er ikke planlagt gjenopptatt, det skal derimot havsøk.  Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Det har ikke vært aktive politiledede søk etter Truls Johansen (23) siden forrige helg, men etterforskninga har pågått for fullt. De har hatt særskilt forkus på avhør, elektroniske spor og analyser av hendelsesforløpet, skriver politiet i en pressemelding.

Ny informasjon

Politiet sier at søkene de har gjennomført, har vært basert på informasjonen de har hatt på det tidspunktet.

Gjennom etterforskninga har det kommet fram ny informasjon, og den informasjonen gjør at politiet skal endre søkeområdet for havsøk.

«Søkene blir derfor flyttet til havområdene fra Svinøysundet og østover mot Myre. Politiet forventer å komme i gang med disse søkene fra lørdag 14. juli,» melder politiet.

Uavklart om varetekt

To av de tre siktede i saken ble sluppet fri fra varetekt forrige uke.

Den tredje personen, han som er siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt noen i en hjelpeløs tilstand, er foreløpig varetektsfengsla fram til 19. juli.

Politiet melder torsdag at de ennå ikke har tatt stilling til om de vil be om forlenget varetektsfengsling. Det vil de gjøre enten i løpet av fredagen eller rett over helga, melder etterforskningsleder Stig Morten Løkkebakken.