Kristian Fredrik Jarl Klo er styreleder i Fugløyskjær AS og bekrefter båtkjøpet ovenfor VOL.

Bytter ut

– Ja, det stemmer. Det er en litt større båt som vi har plan om også kunne fiske levende på, så det er den biten der vi ser verdien i. Det er en nyere båt også, gamle «Morgenstjerne» er bygd i 1988, mens dette er en båt bygget i år 2000, sier han.

Klo tilføyer at den nye båten blir en erstatning for «Morgenstjerne», ikke en båt i tillegg.

–  Vi har tillatelse på den ene båten «Morgenstjene», slik at vi gjør en utskiftning,  så det er ikke noe båt i tillegg, sier han.

Vil satse på levendefangst

– Vi kjøper båten uten kvoter,  vi overfører de kvotene vi har på Morgenstjerne over på denne båten, og vi satser mer på levendefangst. Vi ser verdien av levendefangst både inntektsmessig og markedsmessig,  ikke minst.

– Dette er en ting vi ønsker satse videre på,  for å få det gjør vi kjøpet. Det er ikke mulig med dagens Morgenstjene å gjøre levendefangst på den, da måtte vi gjort noen grep. Så nå bytter vi den ut, sier Klo.

Prisen på båten ønsker han ikke å uttale seg om.

21,3 meter lang

Fugløyskjær AS ble stiftet i 2007, og har kontoradresse på Myre og det er Harry Rudolf Rørbakk som er daglig leder.

Sjohav er bygd i 2000 og er 21, 3 meter lang, 7,2 meter bred og har en bruttotonnasje på 162. Den siste fangsten båten landet i år var 104,8 tonn sei den 18 juni, som ble tatt nord for 62. breddegrad med notredskap.

Båten har vært hjemmehørende i Sæbovik og eid av selskapet Sjohav AS.