Konsentrerer søket etter savnede Truls Henrik Johansen:

Likhunder gjorde markering torsdag kveld

Politiet konsentrerer søket om et området utenfor Hjellsandvika i Øksnes, mot Tunnstad.
Øksnes

Politiet har siden onsdag 18. juli søkt med likhunder og båt med skanner etter savnede Truls Henrik Johansen. Søkene har pågått i områdene fra Børøya mot Svinøysundet, men kommer i dag, fredag, til å bli konsentrert om et område utenfor Hjellsandvika mot Tunnstad. Det kommer å bli brukt likhunder, dykkere samt at båten med skanner kommer til å søke i samme område, står det å lese i en pressemelding.

Bakgrunnen for at politiet konsentrerer søkt i dette området, er fordi likhundene i torsdag kveld gjorde markering i dette området. Det er viktig for politiet å understreke at selv om man får markering fra likhund så er ikke dette noen garanti for at savnede befinner seg i dette område, men det gir grunnlag for å undersøke området enda nærmere.

Da det er tett med sjøgress i det aktuelle området blir det hentet inn redningsdykkere fra Salten brann for å få gjort de nødvendige undersøkelsene av havbunnen i det aktuelle området, sier innsatsleder Jørn Karlsen i pressemeldingen.

I pressemeldingen ber politiet om at folk og båter holder god avstand til søkene slik at de ikke forstyrrer hundene som trenger arbeidsro for å gjøre jobben sin.

Dykkere ankommet

Fredag ettermiddag opplyses det fra hovedredningssentralen i Nord-Norge at en SeaKing ble brukt for å frakte dykkerne fra Salten brann til Øksnes.

- De er kommet frem, men jeg har ingen opplysninger om hvorvidt de har kommet seg i vannet, forteller Tore Hongset ved hovedredningssentralen.