Sommeråpent-ansvarlig Thea C. Flinder og resten av NRK teamet, har nå ankommet regionen. Først ut er Øksnes, med sendinger fra Nyksund ondag og torsdag.

– En veldig spent gjeng

– Vi er underveis i Vesterålen, og er ikke så langt unna Nyksund. Vi regner med å være framme om 50 minutter. Vi er en veldig spent gjeng, sier Flinder.

NRK-teamet skal bruke ettermiddagen til å gjøre seg kjent med Nyksund.

– Vi skal bruke ettermiddagen til å rigge oss til og planlegge for morgendagen og første tur. Vi har gledet oss enormt til denne turen. Virket som været er med oss også, sier Thea C. Flinder.

– Vi gleder oss til å utforske og vise fram den flotte naturen i Vesterålen og håper så mange som mulig ønsker å bli med på tur eller tar turen til Nyksund og Bø hvor Sommeråpent har base, sier hun.

Og det er allerede god stemning:

– Mye positivitet og lokalt engasjement har møtt oss allerede, så det tyder på at dette blir en veldig flott uke, sier Flinder.

Strålende fornøyd

I forrige uke startet årets sommertur med Lars Monsen i spissen. På premiereturen på Hardangervidda, som ble sendt på NRK1 torsdag 12. juli, fulgte 37.000 seere med på den fem timer lange turen. Det ga en markedsandel på 22 prosent. 268.000 var innom sendingen i minst ett minutt.

Antall seere på fredagens minutt for minutt-sending lå på 39.000, og disse tallene økte på lørdagen til 50.000. På søndagen lå tallet på 77.000 seere.

–  Det er tydelig at folk setter pris på opplevelser fra fjellet. Vi er strålende fornøyd med første uken, sier Thomas Hellum, som er prosjektleder for «Monsen minutt for minutt».

Onsdag starter turene i Vesterålen, der dronningruta er først ut, med vandring fra Nyksund til Stø. Deretter settes kursen for Bø. Her kan du se turene Monsen skal gå i vår region:

Else som turkamerat

Monsen har med seg turkamerater, og  i Vesterålen er det Else Kåss Furuseth som skal gå. Komikeren  skal bli med Monsen på 8–15 kilometer lange daglige fjellturer og overnatte ute i telt. De vil også få noen oppgaver som de skal løse, som man får se resultatet av i NRK-programmet «Sommeråpent» hver kveld.

– Else er ukesgjest og skal gå med Lars alle dagene, sier Thea C. Flinder.

Lars Monsen har ankommet og var tirsdag innom Arthurbrygga i Nyksund der han skrev dette i gjesteboka: «Arthur-brygga, for en fantastisk plass! Her er det virkelig sjel, masse god energi og hyggelige folk. Artig å hilse på dere». Foto: Anders Megafon Frantzen

Da folkevandringen startet, var Maria «piateed» Stavang  var i følget op Hardangervidda og Herma Flesvig i Jotunheimen. I tillegg er Adam og Mutta fra TV-serien «Skam» og P3-programmet «Andregenerasjonen» med på tur til indre Troms i neste uke.

Her er gjestene i Sommeråpent:

Onsdag 25. juli:  Nyksund:Rikke Lind, generalsekretær i RedningsselskapetTord Theodor Olsen

Torsdag 26.juli: Nyksund:Marinbiolog Pia Ve Dahlen, marinbiolog"Tanglaben"

Fredag 27. juli: Vinjesjøen i Bø:Sondre Justad

Lørdag: 28.juli, Vinjesjøen i Bø:Elisabeth BenonisenBlogger Sophie Elise Isachsen og Jan Olav IsachsenMarion Ravn (gjest og spiller live)Lokalt mannskor

Søndag 29.juli Anno-vinner Linn Elise Rølvåg og Farmen-vinner Laila LochertAdrian Lund, Bendik

Utfyller hverandre

«Sommeråpent», som sendes på NRK1 om kvelden, hadde 454.000 seere på premieren 12. juli, og en markedsandel på 52 prosent. I løpet av helgen lå tallene for «Sommeråpent» på 286.000 (fredag), 346.000 (lørdag) og 397.000 (søndag).

– «Sommeråpent» har de største tallene og er flaggskipet på kvelden - og det er som forventet når programmet går i beste sendetid. «Monsen minutt for minutt» på dagtid er et program folk er innom innimellom, og er viktig som innholdsprodusent til kvelden. De to programmene utfyller hverandre, sier Hellum.