I den forbindelse blir det reguleringer av trafikken på Nyksundveien fra og med i dag, tirsdag. Nyksundveien stenges for ordinær trafikk fra onsdag 25.7 kl.08:00, frem til fredag kl. 02:00. Veisperringen settes opp fra Høydalen, og det vil til enhver tid være personell ved veisperringen for å slippe forbi nødvendig trafikk, melder Øksnes kommune på sin hjemmeside.

Når det gjelder nødetater, drosjer, fastboende og næringslivsgjester i Nyksund, får de passere fritt. Øvrige personer blir bedt om å benytte seg av drosjer og shuttlebusser.

Vesterålen Turlag vil selv stanse trafikken som eventuelt kommer til Nyksund fra og med tirsdag 24.juli fra kl.17-24.00. Dette er for å oppfordre personer som skal gå tur med Monsen, til å parkere på anviste steder på Myre. Veien blir ikke stengt i nevnte tidsrom, men turdeltakere blir sterkt oppfordret om å heller ta drosje fremfor å kjøre til Nyksund, slik at det ikke blir trafikkkaos.

Fra og med i dag, blir det også parkeringsforbud på parkeringsplassen ved moloen til Nyksund. Forbudet varer frem til fredag morgen.