– Håper det blir liv og røre langs løypene

– Jeg håper at der er folk som lager liv og røre langs løypene, at folk her i regionen virkelig trår til og skaper stemning, sier Siv Heiberg, som er en av legene som er med på alle turene i Lars Monsen - minutt for minutt.

Spreke leger: Monika Godvik og Siv Heiberg er med på alle turene til Lars Monsen i Vesterålen.   Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Siv Heiberg og Monika Godvik er begge leger på tur, som sammen med hjelpekorps fra Røde Kors sørger for at sikkerhet er godt ivaretatt.

Håper på ekstra liv i løypene

– Jeg har vært med på alle turene, og har gått Hardangervidda og Jotunheimen allerede. Nå gleder jeg meg veldig til denne turen, sier hun.

Heiberg håper der er noen som finner på sprell og skaper stemning langs løypene i Vesterålen.

– At folket her trår til og virkelig viser seg fra sin beste side, det hadde vært kjempeartig om det blir litt ekstra liv langs løypene, smiler hun.

Søstre på tur

Søstrene Henriette Dæhlie og Stine Dammen Dæhlie, har sammen med tolleren Olivia vært på en tre ukers rundtur i nord.

– Vi var i Lofoten da vi så dette, og da bestemte vi oss bare for å hive oss med, sier Henriette, som ikke har gått Dronningruta tidligere, men gleder seg.

Søstre på tur: Henriette Dæhlie og Siv Dammen Dæhlie sammen med tolleren Olivia.   Foto: Tone M. Sørensen

 

– Jeg tror dette blir en super avslutning på turen vår i Nord-Norge, en fin avslutning på en tre ukes ferie, sier Stine.

Det var masse glade turfolk ved start. En som også ser fram til å gå turen for første gang er Morten Mikalsen fra Bodø sammen med den firbeinte turkompisen Einstein.

Morten Mikaelsen fra Bodø og turkompisen Einstein.  Foto: Tone M. Sørensen

 

– Jeg har gått på Stø tidligere, men aldri herfra, sier han.

Overraskelse i sekken til Monsen og co

Kari Hege Mortensen fra Bodø, tror turen blir spennende. Hun kommer fra turistforbundet, DNT og har med seg en overraskelse.

– I sekken har jeg meg en ekstra overraskelse til Monsen og til NRK, som jeg håper jeg skal få overrakt. Men jeg kan ikke røpe hva det er, sier Mortensen.

Hun synes innsatsen som er lagt ned over fem år for å merke turløypene, over 20.000 dugnadstimer er imponerende.

Kari Hege Mortensen fra Bodø har med seg en overraskelse i sekken til Monsen og NRK.   Foto: Tone M. Sørensen

 

– Dette er gjort gjennom et samarbeid mellom fylkeskommunen og friluftsrådene, Den norske turistforening (DNT) og Gjensidige, og merkingen av turløyper er med på å få flere ut på tur, at det skal være sikkert og trygt å gå på tur, sier hun.

– Innsatsen som er lagt ned er utrolig, og jeg tror denne merkingen er med på å få flere ut på tur, at man vet hvor man er når man går, sier hun.