Starter opp igjen lokallag i Øksnes

Jørn Martinussen går til Venstre

Den profilerte Øksnes-politikeren Jørn Martinussen har besluttet å dra i gang igjen Øksnes Venstre i forkant av valget til neste år.

Tidligere Øksnesordfører Jørn Martinussen har foreløpig landa i Venstre.  Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Det er Bladet Vesterålen som melder at Martinussen har funnet seg et nytt parti tirsdag kveld.

Martinussen har sittet som fristilt i kommunestyret etter at han i fjor trakk seg fra ØTL.

– Jeg er nok borgerlig i utgangspunktet og er definitivt ikke en Arbeiderparti-mann, ei heller en SV-er. Jeg har fridd til Høyre, men det ble ikke noe giftermål. Jeg mener at det er viktig at Øksnes beholder de små partiene og ikke bare sitter igjen med Høyre og Ap. Vi trenger litt mangfold i politikken. Venstre er litt meg, jeg finner meg selv igjen i ideologien til partiet, og derfor har jeg lyst til å dra partiet i gang igjen, sier han til Bladet Vesterålen.

Han avviser samtidig at han har noen ordførerambisjoner, og at det er årsaken til valget.

Martinussen sier til avisen at han også har vurdert Høyre, men at blant annet deres syn på oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen var uforenlig med hans eget syn.

Øksnes Venstre har vært inaktivt i mange år og har ingen representanter i kommunestyret i dag.