Billedkunstneren Myriam Borst bor til daglig på Skjervøya, der hun har hatt mye besøk i sommer. Kunstneren har eget atelier på øya, og bildene hennes er blant annet å se i utstilling i Nyksund i sommer.

I løpet av sommeren møtte hun på ei som var på sykkeltur fra hjemlandet Nederland, med en spesialbygget minicaravan. Vognen er bygget så liten og enkel at en vanlig sykkel lett kan dra den, og de to møttes i prat på ferga.

Prøvetur i Eidsfjorden

– Hun ville ikke ha med seg vogna tilbake, så vi gjorde det enkelt Jeg byttet et av bildene mot å overta caravanen, smiler Myriam Borst, som forelsket seg i doningen ved første blikk etter at hun hadde sett den.

Liten og praktisk: Med minicaravanen på slep på sykkelen kan man slå leir hvor som helst. Foto: Privat

Forleden  fikk hun endelig sjansen til å prøve caravanen, som var helt i kunsterens ånd. Hun foretrekker et enkelt liv. Huset til henne og mannen på Skjervøya er et ombygget naust. Strøm får de fra egen liten hyttevindmølle, men moderne bekvemmeligheter som vaskemaskin og innendørs dusj klarer de seg fint uten.

– Alt man trenger for å kose seg på tur er en liten boks. Dessuten synes jeg det var fint at det gikk an å bytte den i et bilde, i stedet for penger, ler Myriam om prøveturen.

Drømmer om Finnmarkstur

– Nå ble ikke turen så veldig lang, jeg syklet til Kvalsaukan men der er så fint at i Eidsfjorden slo jeg leir. Det var en prøvetur, og jeg kommer nok til å bruke den mer, sier Borst.

Caravanen er bygget i Nederland, og der finnes tegninger tilgjengelig på internett med oppskrift. Den inneholder overnattingplass til en, samt et lite kjøkken som kan slås ut.

Eidsfjorden er vakker sommertid, og populær blant syklende. Foto: Privat

– Jeg må nok trene mer på sykling, men ellers er caravanen perfekt. Jeg må prøve meg litt fram før jeg begynner på verdenstur,. Dette var mer en forberedelse for se å om alt fungerte. Mitt hovedmål er å reise til Finnmark, men først må noen flere ting på plass, sier hun.