XL Bygg Myre trelast har hovedentreprisen på byggingen av brannstasjonen, som har ei grunnflate på rundt 600 kvadratmeter.

– Bygget skal ferdigstilles til rundt årsskiftet, sier Knudsen.

Taktekkingen på den nye brannstasjonen i indre havn på Myre er i full gang. Foto: Tone M. Sørensen

Inklusive moms utgjør nybygget en investering på 28 millioner kroner, rundt 22,5 millioner kroner uten.

Øksnes Entreprenør gjør betong- og stålarbeidene og «sandwichkonstruksjonen». GK Norge er inne som underentreprenør på ventilasjon, sammen med Stig Lind AS, som er elektriker og rørlegger Evensen. Staven grus tar seg av graving, planering og asfaltering.

– Veldig effektive

– Entreprenørene har vært veldig effektive med arbeidet så langt som vi har kommet til nå.  Prosjektet har pågått også i sommer med en del folk som er på ferie. Likevel har det vært fremgang, sier prosjektlederen.

– Har dere hatt så store prosjekt tidligere?

– Nei, ikke slik type prosjekt. Vi har bygget omsorgsboliger, som rent beløpsmessig var tilnærmet samme størrelse, og vi bygget en barnehage i fjor, som var et ganske stort prosjekt. Dette er en annen type prosjekt, en stål- og sandwich-konstruksjon. Vi har bestandig arbeidet med tre.  Sånn sett er dette annerledes, sier Knudsen.

Han tilføyer at når platene i sandwichkonstruksjonen er kommet opp, er bygget ferdig isolert.

Går fort unna

Da arbeidene på tomta i indre havn startet, dukket det opp store mengder skrot som var gravd ned. Skrotet er levert til Reno Vest, og stålet ble kjørt til Harstad.

I gang med sveising

Blant de som arbeider på byggeplassen hos Øksnes Entreprenør er Glenn Vornes og Stein Eilif Johnsen. De to kommer nylig fra et langt større prosjekt i Trøndelag der ØE har bygget kai, lagerbygg og skipshall.

– Akkurat nå er det taktekking på gang. Så legges gulvet rett etter det, sier Vornes.

Nordland tak er taktekkere,  som underentreprenør for Øksnes Entreprenør.

Den nye brannstasjonen kommer også til å huse oljevernberedskap.

– Vi har hatt god framdrift i sommer, sier prosjektleder hos Myre Trelast, Einar Knudsen. Foto: Tone M. Sørensen