Rektor ved Myre skole, Vigdis Indregard sier at det verste blir ikke byggearbeidene, men mangel på klasserom.

– Akkurat det er ikke det verste, de setter opp byggegjerder for å sikre områdene og gjør de store manøvrene når ungene ikke er på skolen. For oss blir det en periode nå der vi for det første ikke har de rommene vi trenger. Vi må ha fire klasser på rom som egentlig ikke er beregnet til det, sier Indregard.

– Blir litt trangt

– Det ene med det er at det blir litt ubekvemt for de det gjelder. Det andre er at spesialrom blir brukt som klasserom, som musikk og kunst og håndtverk, i tillegg til at vi får en klasse som er på SFO. Da må det tas hensyn i overgangen SFO-skole, sier hun.

– Alle vet at dette er en litt utfordrende situasjon. Det blir litt lengre å vente enn det som var forespeilet i utgangspunktet, sier hun om modulene som opprinnelig skulle stå klare til 1. august.

Mandag starter resten av elevene fra Sommmarøy skole, mellomtrinnet opp på Myre skole etter at politikerne har vedtatt dette. Småtrinnet, om lag halvparten av de 43 elvene fikk framskyndet flyttingen.

De ble flyttet fra Sommarøy skole til Myre skole allerede fra påske. Og med flere nye elever skulle rektoren gjerne sett at modulene med klasserom stod klare. Hun roser staben, som er gode på å være løsningsorienterte.

– Vi har en gjeng som fokuserer ikke på hvor vanskelig alt er, men hvordan vi skal løse det. Når voksne sier til ungene at det skal gå bra, og er rolige og fine på det så går det bra. Det er ikke noen som må sitte i kjelleren, men det er litt trangt og noen ting er ikke ordentlig slik det skal være, sier Indregard.

Lekeapparater senere på høsten

– Når det gjelder de minste ungene så er lekemulighetene og apparatene ikke på plass før lengre utpå høsten. Disse er tatt ned og kommer ikke opp igjen før kommunen har fått bestilt en større mengde apparater. De skal se dette under ett, og det er på anbud, sier rektoren.

– Vi får klare oss med sandkasse også skal et av lekehusene som er borte tilbakeføres. Vi har også snakket om å få fram alle småapparatene og ha stylter og hoppetau og alle de tingene, sier hun.

Skolen har ellers en ballbinge og en liten bakke der elevene farer på brett og rulleskøyter. På baksiden av Myre skole blir klatreparken nå snart ferdig.

– Klatreparken blir ferdig nå i løpet av noen uker, den skal bli godkjent. Dette har dratt veldig ut i tid. Nå er den godkjent av ingeniør, der er et par ting som skal rettes opp. Det er snakk om tauverk og et par dugnadsdager til så er den klar. Men klatreparken er for de større ungene, sier hun.

– Litt smidighet og oppfinnsomhet

Opprinnelig var planen at modulene som skal stå ved Myre skole skulle stå klar til 1. august.

– Så blir de ikke levert før et par uker etter skolestart. Årsaken er tenkepausen, om det var slik vi skulle gjøre det, og saken måtte innom formannsskapet og så ble det ny forsinkelse. I oktober-november er det nå meningen det skal være ferdig. Kommunen mangler den endelige byggetillatelsen fra Arbeidstilsynet, men tror ikke at det skal forsinke prosjektet, sier hun.

– Men alle er under tak og har sin pult og sin plass, med litt smidighet og oppfinnsomhet får det bra, sier rektoren.

– Har skjedd ei stor forskyvning ved skolen

Ved Myre skole er det nå 313 elever.

– Fra Sommarøy skole kom overe halvparten fra påske, slik at det nå er 5. og 6 klasse som kommer og de er om lag 20 stykker som kommer hit i høst i tillegg til 1. klassen. De nye 8. klassingene fra Strengelvåg skole kommer også hit for å begynne ved ungdomsskolen, sier hun.

Skolestruktur har vært en het potet i Øksnespolitikken. Det er vedtatt at ungdomstrinnet fra Alsvåg skal flyttes til Myre skole fra neste høst, skolestart 2019.

– Det har skjedd ei stor forskyvning internt på skolen, før var ungdomsskolen størst. Nå er det faktisk 205 elever på barnetrinnet og det er 106 på ungdomstrinner, så det er nesten helt snudd om. Ungdomstrinnet er egentlig beregnet for 180 hvis det er helt fullt. Så der er relativt små klasser der nå, med fra 15 til 21-22 elever, sier Indregard.