Ny runde med Naustvika-festivalen

Årets utgave av Naustvika-festivalen på Meløya i Øksnes, var den første. Neste år er det duket for en ny utgave.

Joddski var en av artistene på årets festival.  Foto: Brynjar Evensen.

Øksnes

– Festivalen vil være fullspekket av fet musikk, spennende mat og drikke og andre fine kulturopplevelser. Festivalen ble arrangert for første gang i 2018, og det ble en stor suksess. 20. juli 2019 er Naustvikafestivalen tilbake - da enda større. Vi skal utvide både med tanke på kapasitet og størrelse på artister, men vi skal beholde folkeligheten som vi hadde første året, heter det i en pressemelding.


Matias Pettersen i Naustvikafestivalen:

– Det blir festival til neste år, garantert

Ifølge festivalsjef Matias Pettersen ble Naustvikfestivalen, som gikk av stabelen lørdag, en braksuksess. - Vi hadde beregnet at vi fikk 120 innbetalte festivaldeltakere, men så ble det over 300 på området, sier han til VOL.

 

To artister av nasjonalt format er allerede booket til neste års festival, ifølge pressemeldingen. Målet med festivalen, både i år og i fjor, er å vise folket i bygda at man ikke trenger å dra til byen for å oppleve festival.

– Dette skal være en arena for å trekke opp interessen for kultur og samtidig øke miljøbevisstheten her ute i distriktet. Vi opplever at folk lett engasjerer seg og støtter opp om de som prøver å lage liv i regionen. I år var vi tre personer i festivalledelsen, så det blir spennende å se hva vi får til neste år med et enda større team, sier Matias Pettersen, som i tospann med Edvard M. Pettersen, er festivalsjef for Naustvikafestivalen.

Naustvikafestivalen drives hovedsakelig av ungdommer, med unge artister på scenen og for unge publikummere. Festivalsjefene håper likevel at folk i alle aldersgrupper tar turen til Naustvikafestivalen 2019.

– Når det er sagt, så håper vi jo selvsagt at festivalen kan bli et samlingspunkt for hele regionen neste sommer, sier Edvard M. Pettersen.

Årets festival hadde for øvrig 279 innbetalende, i tillegg til 50 frivillige som bidro for å få hulene til å gå rundt.


Naustvikafestivalen:

Ser du noen du kjenner, eller var du der kanskje selv?

Lørdag ettermiddag gikk Naustvikafestivalen på Meløya i Øksnes av stabelen, og her får du se bildene.