Marianne klar for ny NM-finale

I helgen slo Førde VBK klubb, med Marianne Steen Knudsen, ut BK Tromsø i seminfinalen i Norgesmesterskapet. Dermed er det duket for en ny NM-finale for øksnesværingen.

Marianne Steen Knudsen er klar for sin andre NM-finale på rad.  Foto: Privat / innsendt

Øksnes

–  Vi var stabile i alle faser av spillet og gjorde lite feil. Vi spilte med senkede skuldre og hadde godt tempo, sier Steen Knudsen til VOL.

Mens Førde slo Tromsø 3-0 i den første seminfinalen lørdag, ble det også 3-0 i returkampen søndag. Selv om laget fra Sogn og Fjordane vant komfortabelt, mener Steen Knudsen at motstanderlaget har potensial.

– Tromsø har noe i eliteserien å gjøre, men de trenger kamptrening og mer rutine. Jeg håper at de klarer å rykke opp, sier Steen Knudsen.

På Tromsø spiller for øvrig en annen øksnesværing, Lisbeth Woie.


Volleyballdrama for Marianne og Førde

Torsdag spilte Førde, der Marianne Steen Knudseen fra Øknses er en toneangivende spiller, europacupkamp mot det franske profflaget Raphael. Det ble en smule dramatisk.


–  Må være skjerpet

Motstanderen i finalen blir enten Oslo Volley eller Randaberg, som møtes i den avgjørende semifinalen neste helg. Rogalands-laget vant første kampen 3-2.

– Både Oslo Volley og Randaberg er to gode lag, og som vi må være skjerpet for å slå. Innstillingen vår foran hver kamp er å spille best mulig for å gjøre oss selv bedre. Det er også årsaken til at vi har hatt såpass gode resultater, sier hun.

For selv om Førde og Knudsen vant «the double» i fjor, leder serien suverent i år og nå altså skal spille ny cupfinale, understreker hun at laget er sultne på mer suksess.

– Vi ønsker selvsagt å ta cupen for andre år på rad. Når vi først har kommet dit, må vi gjøre det vi kan for å vinne, sier hun.


Marianne til seriefinalen i volleyball

Totalt fire vesterålskvinner deltok i semfinalene i eliteseriens sluttspill, men bare én kom til finalen.

 

Tøff europacupkamp

Tidligere i uka spilte Førde europacupkamp mot det franske laget Raphael, der kampen ble stoppet etter to sett fordi at franskmennene ikke hadde med seg innbyttere da en av spillerne ble skadet. Ifølge Steen Knudsen, preget ikke oppstyret rundt kampen Førde nevneverdig før helgens cupkamper.

– Det ble mye oppstyr, men vi ble gira og ønsker å gi alt i returkampen onsdag. Samtidig spilte de med B-laget sitt mot oss, så det blir hardt å slå dem der nede. Men vi skal gjøre alt vi kan for å vinne og for å spille god volleyball, slår Marianne Steen Knudsen fast.


Tok det The Double i volleyball

Marianne Steen Knudsen kåret til årets utøver

Øksnesjenta Marianne Steen Knudsen ble søndag seriemester med Førde i Mizunoligaen i volleyball for kvinner. Det skjedde etter et avgjørende gyllent sett mot ToppVolleyNorge (TVN). Steen Knutsen ble selv kåret til årets kvinnelige utøver i volleyball