La ned Strengelvåg skole i kommunestyrets budsjettmøte:

– Det er litt blåmandag. Jeg synes vi hadde fortjent å bli nevnt i ei setning

Strengelvåg skole ble i gårdagens budsjettmøte nedlagt, uten at det var nevnt med et ord. – Det er litt blåmandag for oss i dag. Nå er jobben vår å ivareta elevene, sier rektor Rigmor Danielsen.

Rektor ved Strengelvåg skole, Rigmor Danielsen.  Foto: Vidar Eliassen

Øksnes

Rigmor Danielsen er rektor ved Strengelvåg skole, og hun var godt forberedt på hva som ville komme ut av mandagens kommunestyremøte, der alt var opp og avgjort i forkant av møtet.

– Vi hadde foreldrerådsmøte torsdag i forrige uke, der to av politikerne var til stede. De gjorde det for så vidt klart at ting var bestemt på forhånd. Så vi var ganske forberedt på det, sier Danielsen til VOL.

Strengelvåg skole har hatt nedleggelsestrusselen hengende over seg i en årrekke.


Strengelvåg skole foreslått nedlagt med i budsjettet for 2019:

– Vi føler på en frustrasjon og utrygghet

Strengelvåg skole som er en grendeskole i vekst, er foreslått nedlagt med et pennestrøk i rådmannens forslag for budsjett. – Vi er frustrerte, for dette er et forslag som kommer opp år etter år. At man kun ser på økonomi, og ikke skolens innhold,  synes jeg er respektløst ovenfor både elever og ansatte, sier klubbleder Rigmor Hansen.

 

– Dette har hengt over oss lenge, tilbake til 2011 og det har vært noe som har kommet opp nesten årlig, sier rektoren.

Litt blåmandag

– Litt blåmandag i dag, det er det. Nå er selvfølgelig jobben vår å ivareta elevene. Vi har snakket med dem og de er lei seg, sier hun.

– Vi har et halvt år på oss til å trygge de, sier Danielsen, som tilføyer at det er skoleeier som bestemmer hvordan det skal være, og det må man rette seg etter.

Strengelvåg skole er vedtatt nedlagt fra høsten 2019. Paradoksalt nok ville skolen hatt vekst i elevtallet fra høsten av, om den fikk fortsette.

– Vi har hatt møte med kommunalsjefen i dag og det har vært presisert flere ganger at det har kun vært tatt økonomiske hensyn, det er kun penger det er snakk om som bakgrunn. I kommunestyret var nedleggelsen ikke nevnt med et ord. Det synes jeg er beklagelig. De kunne i hvert fall beklaget dette, og sagt sånn ble det, sier rektoren.

Hun viser til at alt var klart på forhånd.

– Jeg synes det er utrolig at man kan legge ned en skole uten at man nevner det med et ord. Selv om vi visste at dette kom, synes jeg det var på sin plass å si det i ei setning i møtet, sier Danielsen.

Skal trygge elevene før flytting til Myre

– Nå går vi videre og skal trygge ungene på at de skal over til Myre skole, at de skal være godt rustet til det, sier rektoren.

Hun forteller at man har hatt møte med ungene, som nå snart skal ha juleferie, før man på nyåret starter opp igjen.

– Da skal vi begynne å arbeide med overføring, at det skal bli på en fin måte for ungene. At de skal møte på Myre i august og være godt forberedt, at det er trygt og at det går fint. Det er det som er jobben vår, å trygge ungene og gjøre situasjonen til det beste for de, slår Rigmor Danielsen fast.

FAU ved Strengelvåg skole har tidligere uttalt at de vil vurdere Montesorri-skole dersom skolen blir nedlagt.


Vurderer Montessori-løsning dersom Strengelvåg skole legges ned

Foreldre- og arbeidsutsvalget ved Strengelvåg skole, har i en god stund leflet med tanken på å starte opp arbeidet med å utrede muligheten for en Montessori-skole i kommunen.– Strengelvåg skole kan bli et fantastisk eldresenter

– Sats på bygdene. Strengelvåg skole kan bli et fantastisk eldresenter, der finnes alt man behøver, sier Teodor Lind (ØTL).